Regija
NAPOKON NA JEDNOM MJESTU

Đaci se vraćaju u školu obnovljenu nakon tuče i kiša
Objavljeno 15. siječnja, 2020.
Srednja strukovna škola Marko Babić nastavu od početka godine realizira na čak pet lokacija
VUKOVAR

Učenici vukovarske Srednje strukovne škole Marko Babić u ponedjeljak će se vratiti u svoju školsku zgradu.


Informaciju nam je potvrdio ravnatelj Vladimir Matić, dodajući kako je prije dva dana počelo generalno čišćenje obnovljenog objekta te se sve priprema kako bi s početkom novoga radnoga tjedna nastavu mogli izvoditi u svojoj školskoj zgradi. Podsjećamo kako je ova škola pretrpjela golemu materijalnu štetu u nevremenu praćenom tučom, koje je 7. srpnja prošle godine zahvatilo Vukovar. Štete su bile tolikih razmjera da je rad bio onemogućen te su od resornog ministarstva zatražili suglasnost za izvođenje nastave na izdvojenim lokacijama. Nakon dobivene suglasnosti brzo su, u suradnji s gradskim vlastima i ravnateljima osnovnih škola, pronašli alternativno rješenje, pa je izvođenje nastave od početka školske godine organizirano na čak pet lokacija. Uprava škole i dio učenika u Osnovnoj su školi Blage Zadre, određeni je broj razrednih odjela u OŠ Dragutina Tadijanovića (dio u matičnoj zgradi škole, dio u područnom objektu na Lušcu), učenike s poteškoćama u razvoju smjestili su u OŠ Josipa Matoša, dok je peta škola u kojoj je realizirana nastava Osnovna škola Mitnica.


- Još uvijek smo u tim školama, no veseli nas što su radovi gotovi i što ćemo se od ponedjeljka vratiti u svoju zgradu. Iznimno smo zadovoljni obavljenim poslom, konačno je, koliko imam iskustva i znanja o tome, krov kvalitetno saniran, a isto mogu reći i za unutrašnjost objekta - naveo je Matić.


Na upit koliko je bilo zahtjevno organizirati nastavu na čak pet lokacija, odgovorio je kako su se svi brzo uhodali i prilagodili situaciji, svjesni kako na nevrijeme i posljedice koje je ostavilo nitko nije mogao utjecati, niti ih predvidjeti ili spriječiti.


- Doista je sve funkcioniralo jako dobro. Prijevoz za učenike organiziran je tako da su mogli na vrijeme dolaziti na nastavu, a i nastavnici su svoj dio posla odlično odradili. Napravili smo funkcionalan raspored, u svakoj je zgradi po jedan koordinator i sa svakim od njih svakodnevno sam bio u kontaktu. Sve smo manje probleme rješavali u hodu - naglasio je ravnatelj.
Nakon što je nevrijeme teško oštetilo školu, čelništvo Vukovarsko-srijemske županije (a koja je osnivač škole), obećalo je financirati obnovu, a svi mjerodavni zadovoljni su jer su radovi dovršeni, pa učenici mogu nastavu pohađati u tom objektu.


Dragana Korpoš
OBJEKT BIO NEFUNKCIONALAN I OPASAN
Za Srednju strukovnu školu Marko Babić bilo je najvažnije da tijekom obnove kvalitetno bude saniran poluravni krov kako bi se u budućnosti izbjegli slični problemi. Naime, zbog tuče došlo je do pucanja folija i prokišnjavanja, što je prouzročilo prodiranje vode u učionice i praktikume na katu, a potom zbog novih kiša i u prizemlje škole, pa su u velikom dijelu zgrade ostali bez struje i interneta. U takvom je stanju škola bila ne samo nefunkcionalna, nego i opasna, budući da su se komadi stropova odvaljivali i padali na pod. Dio opreme uspjeli su spasiti, ponajprije kada je riječ o računalima, međutim na samoj je zgradi trebalo mnogo toga sanirati, zamijeniti parkete u svim prostorijama i riješiti pitanje rasvjete.
Možda ste propustili...

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike