Svijet
ŠEF MISIJE OEBS-A NA KOSOVU, WILLIAM WALKER:

Vučić misli da je Zemlja ravna ploča
Objavljeno 14. siječnja, 2020.
Bivši šef misije OEBS-a na Kosovu, William Walker, odgovorio je u intervjuu prištinskoj televiziji T7 na vrijeđanja da je lažljivac i optužbe službenog Beograda kako je on izmislio zločin u Račku, što je bio povod NATO-u za bombardiranje tadašnje Jugoslavije 1999., te je izjavio kako se srpski predsjednik Aleksandar Vučić "treba probuditi" jer "zna istinu o onome što se dogodilo tijekom rata u Račku."


- Čudno je kako 21 godinu poslije u Beogradu još uvijek pričaju o meni. Slično me opisivao i Milošević. Ali 21 godinu poslije, predsjednik Srbije još uvijek tako govori... On zna istinu da se Račak dogodio. Tada, u vrijeme Miloševića, bio je ministar informiranja ili nešto slično. Dakle, on je političar Miloševićeva tipa - rekao je Walker ironizirajući Vučićevo poimanje stvarnosti, uspoređujući ga s ljudima koji i danas vjeruju da je Zemlja ravna ploča. "On vjeruje da je zemlja ravna ili da se masakr u Račku nikada nije dogodio", izjavio je.
Miroslav Flego
Bio je dio zapovjedništva
"Postoje ljudi na ovom svijetu koji, usprkos svim dokazima, vjeruju da je zemlja ravna. Vučić je takav. Ali siguran sam kako zna da se masakr dogodio. Bio je dio zapovjedništva. Može me nazvati kada god želi. Svojim pristalicama može pričati da sam globalni prevarant, da sam lažov... On bi trebao učiniti bolje stvari u svom životu, 21 godinu nakon onog što je bio bezobzirni čin srpskih snaga", rekao je Walker.
Najčitanije iz rubrike