Osijek
PROJEKT ZA DAROVITE OSNOVCE

Škola za 21. stoljeće, za kreativnost
Objavljeno 13. siječnja, 2020.
Kroz partnerstva s 15 osnovnih škola s područja istočne Hrvatske, udruga "Klikeraj" i ovu školsku godinu provodi projekt pod nazivom "Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost“. I ovaj je put projekt financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja donacijom od 142.000 kuna.

Projekt je usmjeren na darovite učenike osnovnih škola, kao i njihove učitelje i nastavnike, a cilj mu je omogućiti učenicima priliku za razvijanje vještina kreativnog mišljenja i kreativnog rješavanja problema kroz izvannastavne aktivnosti. Kako se projekt počeo provoditi 2016. godine, u ovu su godinu uključene četiri generacije darovitih učenika.

"Prva projektna aktivnost koja je otvorila ovogodišnju priču bila je edukacija iz projektnog učenja tijekom koje su se učitelji, nastavnici i stručni suradnici upoznali s ovom strategijom poučavanja te supervizijom koja je bila namijenjena učiteljima i nastavnicima koji su ovaj pristup primjenjivali tijekom prethodne školske godine. Tema prošlogodišnjeg projekta bila je Pusti otok i daroviti su mališani imali zadatak kroz projektno učenje obraditi tematiku pustog otoka iz svoje perspektive te kreirati produkt kao rješenje svog istraživačkog pitanja. Ove je godine tema Veza, a učenici će imati sličan zadatak. Svoje uratke petaši, šestaši i sedmaši prezentirat će na jednodnevnom kampu Ljetna škola kreativnosti, koji se organizira u sklopu projekta i koji će se održati u lipnju. Jednako tako za darovite se četvrtaše organizira Proljetna škola kreativnosti, jednodnevni kreativni kamp koji će se održati u travnju. Škole kreativnosti i ovaj će se put održati u Osijeku, i ugostit će učenike u radionicama iz različitih područja znanosti, umjetnosti i tehnologije, gdje će mališani imati priliku vidjeti, iskusiti i okušati se u nečemu novome", objašnjavaju iz udruge "Klikeraj".

Među školama partnerima u šk. god. 2019./2020. su: OŠ Tina Ujevića, OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Antuna Mihanovića. I.Sl.
Možda ste propustili...

HDZ OTKRIO RAZLOG KAŠNJENJA GRADNJE IT PARKA

Grad je zaboravio obavijestiti HEP da izmjesti vodove

SVEČANA SJEDNICA FILOZOFSKOG FAKULTETA

Iduće akademske godine pokreću tri nova studija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IVICA ŠKOJO, POČASNI KONZUL SR NJEMAČKE

Gotovo svaki dan netko zatreba konzulovu pomoć

2

U PROŠLOJ GODINI NEŠKODLJIVO ZBRINUTE STOTINE LEŠINA

Među uginulim životinjama ježevi, zečevi, ptice, riba...

3

ŠTEBIHOVI OŽIVILI OBJEKT U TVRĐI

Na ukusan kebab u kiosk Na stanici