Osijek
PROJEKT ZA DAROVITE OSNOVCE

Škola za 21. stoljeće, za kreativnost
Objavljeno 13. siječnja, 2020.
Kroz partnerstva s 15 osnovnih škola s područja istočne Hrvatske, udruga "Klikeraj" i ovu školsku godinu provodi projekt pod nazivom "Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost“. I ovaj je put projekt financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja donacijom od 142.000 kuna.

Projekt je usmjeren na darovite učenike osnovnih škola, kao i njihove učitelje i nastavnike, a cilj mu je omogućiti učenicima priliku za razvijanje vještina kreativnog mišljenja i kreativnog rješavanja problema kroz izvannastavne aktivnosti. Kako se projekt počeo provoditi 2016. godine, u ovu su godinu uključene četiri generacije darovitih učenika.

"Prva projektna aktivnost koja je otvorila ovogodišnju priču bila je edukacija iz projektnog učenja tijekom koje su se učitelji, nastavnici i stručni suradnici upoznali s ovom strategijom poučavanja te supervizijom koja je bila namijenjena učiteljima i nastavnicima koji su ovaj pristup primjenjivali tijekom prethodne školske godine. Tema prošlogodišnjeg projekta bila je Pusti otok i daroviti su mališani imali zadatak kroz projektno učenje obraditi tematiku pustog otoka iz svoje perspektive te kreirati produkt kao rješenje svog istraživačkog pitanja. Ove je godine tema Veza, a učenici će imati sličan zadatak. Svoje uratke petaši, šestaši i sedmaši prezentirat će na jednodnevnom kampu Ljetna škola kreativnosti, koji se organizira u sklopu projekta i koji će se održati u lipnju. Jednako tako za darovite se četvrtaše organizira Proljetna škola kreativnosti, jednodnevni kreativni kamp koji će se održati u travnju. Škole kreativnosti i ovaj će se put održati u Osijeku, i ugostit će učenike u radionicama iz različitih područja znanosti, umjetnosti i tehnologije, gdje će mališani imati priliku vidjeti, iskusiti i okušati se u nečemu novome", objašnjavaju iz udruge "Klikeraj".

Među školama partnerima u šk. god. 2019./2020. su: OŠ Tina Ujevića, OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Antuna Mihanovića. I.Sl.
Možda ste propustili...

NAKON IZNADPROSJEČNO TOPLOG RAZDOBLJA STIGLI OBLACI I KIŠA

Tmurni oblaci nestat će tek početkom vikenda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POTEŠKOĆE U PRODUŽENOM BORAVKU

Škole su premale i nemaju dovoljno učitelja

2

UDRUGA SV. VINKA PAULSKOG IZ PAZINA:

Omogućite Katici Nožina Balić dostojanstven život

3

OPĆINA ERNESTINOVO

Zapošljavanje 20 žena u Laslovu, gradnja cesta...