Osijek
KREVETI IZ 1983. OTIŠLI U ZABORAV

Na Ginekologiji dva nova porođajna kreveta
Objavljeno 13. siječnja, 2020.
Od kraja prošloga tjedna, točnije od protekloga petka, Klinika za ginekologiju i opstetriciju osječkog Kliničkog bolničkog centra bogatija je za dva porođajna kreveta. Riječ je o suvremenim krevetima, koji su zamijenili postojeće, stare punih 36 godina.

Novi su porođajni kreveti, kako doznajemo od doc. dr. sc. Andrijane Müller, predstojnice Klinike za ginekologiju i opstetriciju osječkog KBC-a, odmah stavljeni u korištenje i žene koje su u ova četiri dana ondje obavile porođaj, imale su priliku prve provjeriti udobnost ovih trodijelnih kreveta. Naime, jedan je dio leđni, drugi zdjelični i treći nožni.

- Ovi su kreveti anatomski i vrlo funkcionalni, odnosno elektropodesivi su, pa se svaki može posebno prilagoditi u nekoliko svojih različitih dijelova. Osim što je moguće odabrati položaj, također je na tim krevetima prilagodljiva i visina, dakako, ovisno o tome kako je u tom trenutku potrebno. I to nije sve, jer novi anatomski kreveti imaju i još jednu dodatnu mogućnost za različite položaje prilikom poroda. To znači da se mogu osigurati i neki drugi položaji tijekom poroda, osim standardnoga, koji je najčešći. Na taj način ženama je u cijelosti omogućena alternativa pri porodu kako bi se osjećale što udobnije i sigurnije, odnosno da im porođaj prođe što lakše i bezbolnije - pojasnila je dr. Müller.

Inače, vrijednost elektropodesivih kreveta je 300 tisuća kuna. Ma. M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUVAG: NA TERAPIJU ČEKAJU 18 MJESECI

Postoji lista čekanja jer nema logopeda

2

GUŽVE NA ŠALTERIMA HZMO-A

Ostala samo dva dana za zahtjeve za dječji doplatak

3

SVEČANOST NA GRAĐEVINSKOM I ARHITEKTONSKOM FAKULTETU

Fakultetskoj knjižnici novi prostor namijenjen druženju i opuštanju