Autoglas
PRIZNANJE FRANCUSKOM PROIZVOĐAČU AUTOMOBILA

Renault Clio najsigurniji je gradski automobil u 2019.
Objavljeno 14. siječnja, 2020.

Neovisna organizacija Euro NCAP proglasila je novi Renault Clio najsigurnijim gradskim automobilom (zajedno s Audijem A1) među modelima ispitanima u protekloj godini. Najprodavanije vozilo grupe Renault ispitano je sredinom prošle godine te je postiglo najbolju ocjenu na temelju rezultata na najvišoj razini, neovisno o segmentu.

Temeljen na posve novoj Alijansinoj modularnoj platformi CMF-B, posve novi Clio odlikuje se optimiziranom konstrukcijom karoserije, obnovljenom strukturom sjedala i sigurnosnim pojasevima koji su osmišljeni kako bi pružili optimalnu podršku za sve putnike, bez obzira na njihovu veličinu ili položaj u automobilu, a ukupnoj sigurnosti pridonose i pirotehnički predzatezači i graničnici sile zatezanja. Renault zagovara upotrebu tehnologije Fix4sure zbog njezine izvrsne sposobnosti da zadrži putnike na mjestu i spriječi podvlačenje. Osim toga je, zahvaljujući vrhunskoj prostranosti posve novog Renaulta Clio, u njega moguće postaviti dječje sjedalice bilo koje vrste, sprijeda i straga, s pomoću pričvrsnih točaka ISOFIX i sustava i-Size, a pruža i bolju zaštitu za glave putnika u stražnjem dijelu vozila u slučaju bočnog sudara.

Posve novi Clio nudi i bogatu serijsku opremu koja uključuje: šest zračnih jastuka, ABS sa sustavom za pomoć pri naglom kočenju, kameru i radar (koji omogućuju rad sustava za održavanje vozila u prometnom traku, sustava za prepoznavanje prometnih znakova s praćenjem ograničenja brzine te sustava upozorenja na sigurnosni razmak i kočenja u nuždi), tempomat/graničnik brzine. Tu je i upozorenje na neprivezani sigurnosni pojas (vrijedi i za stražnja sjedala ako se na njima nalaze putnici) te poziv hitnim službama u slučaju nezgode. Usto su se za bolju vidljivost pobrinula serijska full LED prednja svjetla, automatsko uključivanje kratkih/dugih svjetala i samozatamnjujući retrovizor.

Kao svestrani gradski automobil, posve novi Clio nudi najbolju sigurnost u svim svojim inačicama, čime ponovno potvrđuje Renaultovu stručnost u području sigurnosti za sve, bilo da se radi o putnicima ili drugim sudionicima u prometu. Obnovljenim izgledom, naprednom tehnološkom opremom i svim svojim inovacijama Renault Clio otvara novo poglavlje u strategiji proizvoda grupe Renault te nudi najbolje u području sigurnosti u ovom najprodavanijem francuskom automobilu na svijetu. M.Bugarić
Možda ste propustili...

SPOJ DIGITALNE TEHNOLOGIJE I URBANE VOŽNJE

Bogata električna mobilnost Citroëna

Najčitanije iz rubrike