Autoglas
PRIZNANJE FRANCUSKOM PROIZVOĐAČU AUTOMOBILA

Renault Clio najsigurniji je gradski automobil u 2019.
Objavljeno 14. siječnja, 2020.

Neovisna organizacija Euro NCAP proglasila je novi Renault Clio najsigurnijim gradskim automobilom (zajedno s Audijem A1) među modelima ispitanima u protekloj godini. Najprodavanije vozilo grupe Renault ispitano je sredinom prošle godine te je postiglo najbolju ocjenu na temelju rezultata na najvišoj razini, neovisno o segmentu.

Temeljen na posve novoj Alijansinoj modularnoj platformi CMF-B, posve novi Clio odlikuje se optimiziranom konstrukcijom karoserije, obnovljenom strukturom sjedala i sigurnosnim pojasevima koji su osmišljeni kako bi pružili optimalnu podršku za sve putnike, bez obzira na njihovu veličinu ili položaj u automobilu, a ukupnoj sigurnosti pridonose i pirotehnički predzatezači i graničnici sile zatezanja. Renault zagovara upotrebu tehnologije Fix4sure zbog njezine izvrsne sposobnosti da zadrži putnike na mjestu i spriječi podvlačenje. Osim toga je, zahvaljujući vrhunskoj prostranosti posve novog Renaulta Clio, u njega moguće postaviti dječje sjedalice bilo koje vrste, sprijeda i straga, s pomoću pričvrsnih točaka ISOFIX i sustava i-Size, a pruža i bolju zaštitu za glave putnika u stražnjem dijelu vozila u slučaju bočnog sudara.

Posve novi Clio nudi i bogatu serijsku opremu koja uključuje: šest zračnih jastuka, ABS sa sustavom za pomoć pri naglom kočenju, kameru i radar (koji omogućuju rad sustava za održavanje vozila u prometnom traku, sustava za prepoznavanje prometnih znakova s praćenjem ograničenja brzine te sustava upozorenja na sigurnosni razmak i kočenja u nuždi), tempomat/graničnik brzine. Tu je i upozorenje na neprivezani sigurnosni pojas (vrijedi i za stražnja sjedala ako se na njima nalaze putnici) te poziv hitnim službama u slučaju nezgode. Usto su se za bolju vidljivost pobrinula serijska full LED prednja svjetla, automatsko uključivanje kratkih/dugih svjetala i samozatamnjujući retrovizor.

Kao svestrani gradski automobil, posve novi Clio nudi najbolju sigurnost u svim svojim inačicama, čime ponovno potvrđuje Renaultovu stručnost u području sigurnosti za sve, bilo da se radi o putnicima ili drugim sudionicima u prometu. Obnovljenim izgledom, naprednom tehnološkom opremom i svim svojim inovacijama Renault Clio otvara novo poglavlje u strategiji proizvoda grupe Renault te nudi najbolje u području sigurnosti u ovom najprodavanijem francuskom automobilu na svijetu. M.Bugarić
Možda ste propustili...

IAKO JE JOŠ UVIJEK NESLUŽBENO

Italija je jamac za Fiat Chrysler

"POJELI" GA ELEKTRIČNI SKUTERI MODERNOG OBLIKA

Kraj, Segway se više ne proizvodi

Najčitanije iz rubrike