Kultura
ROMANTIČNA ROCK-KOMEDIJA IVANA OŽEGOVIĆA

Određuje li naše ljubavne odnose glazba koju slušamo ili obrnuto?
Objavljeno 14. siječnja, 2020.
VINKOVCI - U Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" u petak, 17. siječnja, u 20 sati na rasporedu je humoreskna monodrama 10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života, u izvedbi Ivana Ožegovića.


Ideja se, kaže autor, rodila posve slučajno u jednom ugostiteljskom objektu. Zasvirala je pjesma Kurve Daleke Obale, i Ivan je primijetio kako svi slušaju tu pjesmu s velikom pozornošću.


- S obzirom na to da volim monodrame Zijaha Sokolovića i Željka Vukmirice, odlučio sam se i ja okušati u toj formi. Predstava je romantična rock-komedija, a neki je nazivaju i prvom hrvatskom rock-monokomedijom. To je priča o momku koji prolazi kroz različite životne i ljubavne situacije, a veže ih uz glazbu koju trenutačno sluša. Jedno od potpitanja koje se provlači kroz cijelu predstavu je: određuje li naše ljubavne odnose glazba koju slušamo, ili ljubavni odnosi određuju kakvu ćemo glazbu slušati - rekao je Ožegović.


Kako predstava traje gotovo sat i 20 minuta, fizički je prilično zahtjevna.


-Trebalo mi je pet mjeseci aktivnih proba da uspijem uravnotežiti raspodjelu energije, ali sam paralelno pojačao i odlaske na rukomet, nogomet i squash kako bih digao stupanj kondicije. Podrška publike nagrada je za uloženi trud. Fizički jest dosta zahtjevna, no kad imaš motiv, ništa nije teško izvesti - dodaje Ožegović.


Naslov predstave je neobičan.
- To je nešto što bi mene privuklo da odem pogledati predstavu. Uvijek se vodim time da mislim da publika želi gledati ono što bih i ja volio vidjeti u kazalištu. Snažna je povezanost glazbe i predstave. Pozivam sve građane Vinkovaca da dođu na predstavu i osjete tu povezanost. Svaka umjetnost teži da postane glazbom, moja je omiljena uzrečica - rekao je Ožegović. M. Kokaj
Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

Najčitanije iz rubrike