Sport
IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA NK BELIŠĆE

Napad na jedinicu i viši rang natjecanja
Objavljeno 13. siječnja, 2020.
Održana je izvještajna godišnja skupština NK Belišće na kojoj su klupski predsjednik Ivan Jurković te tajnik Darko Novoselnik govorili o rezultatima u prošloj i planovima u ovoj godini. Skupu se obratio i predsjednik Zajednice sportskih udruga Milan Zamaklar, koji je istaknuo da će ZSU i Grad podržati klub u nastojanjima da izbori plasman u Drugu HNL.

- Vratit ću se malo u prošlost i zahvalio bih Zdenku Adamoviću, koji je prije dvije godine preuzeo momčad koja je tada u šest kola uzela samo jedan bod. Svoj posao odradio je vrlo savjesno i korektno, ali to nije bilo dovoljno za ambicije kluba. Dolaskom Davora Rupnika, također u 2018., došlo je i nekoliko novih igrača koji su uz domaće ostvarili plasman na četvrto mjesto Treće HNL Istok. Kako je klub u prošloj godini slavio sto godina postojanja, i naše ambicije su porasle. Planovi su potaknuti podrškom gradonačelnika Dinka Burića, kao i dogradonačelnika Domagoja Varžića, koji su nam dali zeleno svjetlo da možemo krenuti u borbu za osvajanje prvog mjesta u trećeligaškom društvu i ulazak u Drugu HNL. Krenuli smo u potragu za novim pojačanjima, a za te dolaske najviše je zaslužan Rupnik jer je svojim trenerskim iskustvom, autoritetom i poznanstvima znao odabrati i prepoznati kvalitetu. Grad nam je omogućio pripreme u Crnoj Gori, gdje su se igrači međusobno dobro upoznali i kroz prvenstvo djelovali kao obitelj, te su jesenski dio Treće HNL završili kao drugi, sa smo bodom zaostatka za vodećom Marsonijom. Imamo se pravo nadati kako ćemo na kraju prvenstva biti prvi i kroz kvalifikacije pokušati ući među drugoligaše. To bi bila jedna lijepa priča jer bi naši navijači nakon niza godina pratili našu momčad u jačem društvu s novosagrađenih tribina, za koje se nadamo da će biti gotove do proljetnog dijela prvenstva. Žao mi je samo što smo u osmini finala Kupa Hrvatske izgubili na Šubičevcu od Šibenika, i to pogotkom u 95. minuti - istaknuo je predsjednik Ivan Jurković.

O planovima u 2020. godini govorio je tajnik Darko Novoselnik, koji je istaknuo da NK Belišće teži podizanju kvalitete rada i uvjeta na svim razinama, od Škole nogometa do seniorskog pogona preko ediciranja trenera svih kategorija. Z. Kaptalan
Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike