Sport
IDEALNI UVJETI U ANDALUZIJI

Iz magle na Sunčanu obalu
Objavljeno 13. siječnja, 2020.
Bijelo-plavi su odradili prve treninge, a u utorak igraju s Puskas Akademijom

Nogometaši Osijeka odradili su prve treninge u svojoj bazi u španjolskoj Marbelli, gdje će boraviti dva tjedna. Treniraju u idealnim vremenskim uvjetima, s praktički proljetnim temperaturama, od 15-ak stupnjeva, izbjegavši tako maglu i hladnoću u gradu na Dravi.

Jasno je kako bijelo-plavi nisu iznenađeni uvjetima na jugu Španjolske, uostalom, ondje su odradili zimske pripreme i 2017. i 2018. godine te su se, očito zadovoljni uvjetima, odlučili vratiti. Smješteni su u hotelu Barcelo Marbella, 60 km od aerodroma u Malagi, koji krase četiri zvjezdice i više od 200 soba, u kojem imaju sve što im je potrebno za dvotjedni radni boravak. Od bazena, saune, teretane, turske kupelji do uživanja na suncu na nekoj od prostranih terasa. Taj dio Španjolske iznimno je poznat po svojim golf-igralištima pa su golferi među najčešćim posjetiteljima tog hotelskog kompleksa, a s obzirom na njihovu platnu moć jasno je kako ni nogometašima i stožeru Osijeka uistinu ništa ne nedostaje. Međutim, na Sunčanu obalu (Costa del Sol) nisu došli kako bi turistički uživali u tim blagodatima, nego kako bi maksimalno iskoristili ovo razdoblje i pripremili se za velike izazove koji ih čekaju u nastavku sezone. Do terena na kojima odrađuju treninge u Marbella Football Centru, jednom od ekskluzivnih sportskih komplekasa u Europi, imaju 15-ak minuta, a tamo termine dijele s brojnim drugim europskim klubovima. Čak se devet bundesligaša tamo priprema, među kojima su i Borussia Dortmund, Mainz, Hoffenheim, Schalke... zatim nizozemski Feyenoord, belgijski, češki, kineski, švicarski, ruski, ukrajinski... klubovi, ukratko, praktički klubovi iz polovine europskih zemalja. Pogledali su bijelo-plavi i prijateljski susret Borussije (D) i Mainza, ali i utakmicu španjolskog Kupa Kralja između domaćeg trećeligaša Marbelle i prvoligaša Valladolida, čiji je vlasnik i predsjednik "originalni" Ronaldo - brazilski El Fenomeno, a u kojem su gosti tek boljim izvođenjem jedanaestearac prošli dalje.

Osječani su jučer odradili prva dva treninga, isti ritam imat će i danas, u utorak će trenirati prijepodne, a u 15 sati odigrati i prvu pripremnu utakmicu, protiv mađarske Puskas Akademije. Trener Ivica Kulešević najavio je kako će svaki trening uključivati rad s loptom te da će u Marbelli nastojati poboljšati sve one detalje u igri koji u prvom dijelu sezone nisu bili na željenoj razini. Tomu će, jasno, poslužiti i pripremne utakmice, na kojima će pružiti priliku svim igračima.

- Bez obzira na to koliko je uvijek lijepo pobijediti, rezultat u ovim susretima neće biti primaran i nećemo ga loviti pod svaku cijenu. Želim se uvjeriti u mogućnosti svih igrača, tako da će svi dobiti minutažu i priliku za dokazivanje - poručio je Kulešević, koji će vjerojatno ipak one posljednje oglede iskoristiti za uigravanje udarne jedanaestorke.

Goran Roguljić
Kreće i Osijek II
Pripreme za drugi dio sezone danas će početi i Osijek II. Trener Igor Tolić prvu će prozivku obaviti u Gradskom vrtu u 12 sati, a jasno je da za prvi dio priprema neće imati pet igrača koji su s prvom momčadi u Marbelli (Barešić, Marin, Magdić, Todoroski, Beljo). Druga momčad bijelo-plavih prvi dio sezone u Drugoj HNL završila je na devetom mjestu s 21 bodom iz 16 susreta te će u prvom proljetnom kolu gostovati kod BSK-a u Bijelom Brdu 23. veljače.
Najčitanije iz rubrike