Novosti
ROĐENI OSJEČANIN IZNENADA JE UMRO U 81. GODINI, NA SLUŽBENOM PUTU

Preminuo istaknuti psihijatar Vladimir Gruden
Objavljeno 12. siječnja, 2020.
Istaknuti hrvatski neuropsihijatar i psihoterapeut Vladimir Gruden umro je u Bjelovaru u 81. godini. Kako se doznalo od članova obitelji, Gruden je bio na poslovnom putu u Bjelovaru, gdje mu je pozlilo. Vladimir Gruden rodio se 1939. u Osijeku. U Zagrebu je 1963. diplomirao na Medicinskom fakultetu, a doktorirao je 1979. godine. Nakon specijalizacije iz neuropsihijatrije djelovao je u Centru za zaštitu mentalnoga zdravlja (poslije Klinici za psihološku medicinu) Kliničkoga bolničkog centra u Zagrebu, gdje je bio voditelj odjela stacionarne psihoterapije, potom Psihoterapijskoga centra za parcijalnu hospitalizaciju, a od 1995. do 2003. bio je predstojnik Klinike; redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Glavno je područje njegova rada bila psihoterapija, u tom je području napose razradio autogeni trening, agnostičku i autoopservacijsku terapiju, tehnike hipnoze te integralnu psihoterapiju. Autor je brojnih knjiga i znanstvenih radova.


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u nedjelju brzojav sućuti obitelji preminulog neuropshijatra i psihoterapeuta Vladimira Grudena, poručivši kako će on ostati u pamćenju po velikom znanstvenom doprinosu razvoju i promociji psihološke medicine u Hrvatskoj. "S velikom tugom sam primio vijest o smrti profesora Vladimira Grudena, kojeg ćemo pamtiti po njegovu velikom znanstvenom doprinosu razvoju i promociji psihološke medicine u Hrvatskoj, a posebno psihoterapije s brojnim inovativnim metodama i tehnikama", stoji u priopćenju predsjednika Hrvatskog sabora.
Profesor Gruden, ističe se, ostat će u sjećanju po bogatom znanstveno-istraživačkom i praktičnom djelovanju, u kojem je pokazao veliku stručnost, predanost, odgovornost i plemenitost, a posebno će ga se sjećati brojni studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koje je znanstveno i stručno odgojio. H
Možda ste propustili...

GORDAN MARAS REKORDER PO BROJU KAZNI

Iz Sabora najviše iznosili Pernara

NAJTEŽA KRIZA U NOVOJ EUROPSKOJ POVIJESTI

Rekordan paket oporavka prilika je da osnažimo Hrvatsku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HOĆE LI BITI INTERESA ZA IMOVINU IZ STEČAJEVA?

Na prodaji putem e-dražbi više od 500 nekretnina

2

IAKO SE NEKI JOŠ GRIJU

Stiže nam pakleno vruće ljeto

3

FINA O REGISTRU POSREDNIH IDENTIFIKATORA RAČUNA

Broj mobitela može postati bankovni račun građana, a plaćanje jednostavno i brzo