Regija
INVESTICIJE GRADA DONJEG MIHOLJCA

Nogostupi, domovi, fontana, park...
Objavljeno 13. siječnja, 2020.
DONJI MIHOLJAC


U 2020. godini na području grada Donjeg Miholjca planirane su investicije u iznosu od oko 30 milijuna kuna. Gradonačelnik Goran Aladić kaže da je u to ubrojeno sve u što se unatrag godinu dana krenulo i na čemu se radi, te u koje će se tek krenuti. Radi se dakle, o povećem popisu većih i manjih projekata, a sredstva su za većinu njih osigurana u gradskom proračunu.


Samo na projekt ZIPI – Završetak izgradnje poslovne infrastrukture u Industrijskoj zoni Janjevci otpada, 6,1 milijun kuna. Za izgradnju cesta u mjesnim odborima planirano je 2,5 milijuna kuna, a rekonstrukciju nogostupa u naseljima 2,2 milijuna kuna. Tu je, nadalje, 1,4 milijuna kuna ulaganja u izgradnju javne rasvjete kao i u izgradnju parkirališta i autobusnih stajališta od gotovo 1,4 milijuna kuna.


U modernizaciju javnih zgrada i mjesnih domova uložit će se 1,7 milijuna kuna, a u popravak postojećih nogostupa u mjesnim odborima 1,2 milijuna kuna. Od značajnijih investicija u sportsku infrastrukturu predviđena je sanacija sportskih terena i objekata u Donjem Miholjcu u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna kao i gradnja sportskog objekta u Svetom Đurđu u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna. Grad Donji Miholjac bit će investitor i rekonstrukcije zgrade Društvenog doma u Rakitovici planirane u vrijednosti od 1.000.000 kuna. Tu su ulaganja u dvorce, dječja igrališta, natkrivanje dijela tržnice, uređenje parka, postavljanje fontane na kružnom toku, otkup zemljišta za gradnju dječjeg vrtića u Rakitovici kao i izradu projektno-tehničke dokumentacije.


Osim navedenog, već je počela gradnja mrtvačnice na Groblju sv. Križa te izgradnja javne rasvjete u bloku Vladimira Nazora u Donjem Miholjcu.


- Ima dosta projekata gdje smo proveli javnu nabavu, očekujemo potpisivanje ugovora o izvođenju, te onda i početak radova. Radi se o nogostupima u Podravskim Podgajcima, Svetom Đurđu, Rakitovici i Donjem Miholjcu. Završena je javna nabava za svlačionice u Svetom Đurđu, te za igralište u bloku Vladimira Nazora. Treba istaknuti da smo nabavili i mobilnu pozornicu, a potpisan je ugovor s izvođačem radova i vrlo brzo očekujem postavljanje opreme za korištenje besplatnog bežičnog interneta u najužem centru – istaknuo je gradonačelnik Goran Aladić.


Dodao je da će uskoro biti postavljene i nadzorne kamere.
- Imamo problema s devastacijom gradske imovine i prisiljeni smo to napraviti jer izgleda da se drukčije ne može obraniti od nasilnika - kaže Aladić. S.Fridl
Grad će biti investitor i rekonstrukcije zgrade Društvenog doma u Rakitovici vrijednosti 1.000.000 kuna
6,1

milijun kuna ulažu u završetak izgradnje poslovne infrastrukture u Industrijskoj zoni Janjevci
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike