Sport
HRVATSKI IGRAČI PRESRETNI, ALI UPOZORAVAJU

Mi smo Hrvatska i svaki
suparnik nas treba respektirati
Objavljeno 11. siječnja, 2020.
Duvnjak: Sjećate se ovako smo igrali u Njemačkoj. A onda smo doživjeli jedan poraz i sve se srušilo. Idemo korak po korak.

Vezani članci

DRAMA U DRUGOM SUSRETU A SKUPINE

Crna Gora svladala Srbiju i ostvarila povijesnu pobjedu

HRVATSKA NA EP-u RAZBILA BJELORUSIJU

Večeras je naša fešta u Grazu

Vidjelo se zadovoljstvo na licima hrvatskih igrača. Zbog odlično odrađenog posla. Jer upravo se to dogodilo u 60 minuta utakmice s Bjelorusijom. Odlučena je puno ranije pa su prigodu dobili i igrači s klupe. Prve minute na Europskom prvenstvu na vratima zabilježio je i Matej Ašanin.
-Super su dojmovi. Visoka pobjeda s čvrstom 5-1 obranom koju nismo ispuštali 60 minuta. Svaka čast momčadi.
Ašanin je dao i svoj doprinos. Trebati će i njegove obrane.
-Super je što sam osjetio teren. Odmorio sam Šegu koji je ipak branio preko 100 minuta, ali i njegova minuta odmora je važna za nas.


Odličnu obrambenu rolu odradio je David Mandić. Karalek, Kulesh i Shylovich su nestali.
-Igrali smo maksimalno. Igrali smo akcije koje nismo dosad igrali. Trebalo je zaustaviti Kulesha koji je jedan od najboljih bekova. Nije to bilo lagano. To smo odlično odradilli.
Slijedi utakmica sa Srbijom.
-Ne znam koga će izbornik odmarati i tko će igrati. Mi sigurno idemo po pobjedu.

Marko Mamić:
-Samo smo nastavili ono što smo započeli u drugom poluvremenu protiv Crne Gore. Nadam se da ćemo tako i nastaviti. Do nas su došle priče kako nismo dobri kao inače. Ali, mi smo Hrvatska. Uvijek se borimo za TOP 5 mjesta i svaki suparnik nas treba respektirati. Naravno, nama je važno se što bolje prikazati pred ovakvom publikom ispred kojih jednostavno ne smijemo odigrati lošu utakmicu.

 
Luka Cindrić prisjetio se ipak „crne rupe“ u prvom poluvremenu.
-Normalno je da se to dogodi. Ne može se 60 minuta igrati savršeno. Ali, mi smo se i iz toga izvukli i potom opet dominirali. Svih 16 igrača jesu bili fokusiranim motivirani. Bitno je da se nismo jako umorilii. Dugačak je turnir treba nam širina.

Domagoj Duvnjak utakmicu je opisao u kratkim crtama:
-Odlična obrana, odlična utakmica, navijači fenomenalni. Imali smo crnu rupu, ali odigrali smo odličnu utakmicu. Ide sve polako.
A onda je kapetan ipak upozorio:
-Sjećate se ovako smo igrali u Njemačkoj. A onda smo doživjeli jedan poraz i sve se srušilo. Idemo korak po korak.


Marin Šipić, premda zadužen za napad, pohvalio je igrače koji su iznijeli teret obrane.
-Ovo je primjer kako treba krenuti. Kako treba igrati borbenu obranu od prve minute. Mi smo bili perfektni u obrani, nisu imali rješenja. Uspjeli smo zatvoriti sve njihove najjače strane. Ovo je primjer kako treba igrati na Prvenstvu i kako treba ginuti za dres.  Zahvalio bih ovim predivnim navijačima koji su nam olakšali posao.


Najduže se u miks zoni zadržao Igor Karačić, igrač utakmice. Svim novinarima je bio spreman i raspoložen dati svoju ocjenu utakmice:
-Prije svega bih izdvojio momčad koja uvijek izbaci pojedinca.  I to nisu prazne priče. Svi smo funkcionirali kao jedan. Kada je ovakva obrana, kada su ovakvi golmani i kada bude lakih golova onda je i nama u napadu lakše. Možemo si dopustiti i koji kredit. Drago mi je bilo što sam primijetio kod igrača da nisu podcijenili Bjeloruse.
Lakše je i uz ovakvu publiku?ž
-Ovo je nevjerojatno da igramo kao da smo doma. Svima bih se zahvalio. Protiv Srbije, a i poslije u drugom krugu očekujemo još veću potporu, zaključio je igrač utakmice Hrvatska – Bjelorusija. K.L.

Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike