Sport
KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

I za kraj turnira - poraz
Objavljeno 11. siječnja, 2020.
Kako su počele, hrvatske odbojkašice tako su i završile nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju u nizozemskom Apeldoornu. Porazom. Nakon Turske i Belgije od Hrvatica je na turniru bila bolja i Njemačka s čistih 3:0 (25:15, 25:17, 25:23). Hrvatska je tako kvalifikacijski turnir završila kao posljednja, četvrta u skupini B s učinkom 0-3, a Njemačka se probila u polufinale kao prvoplasirana reprezentacija iz naše grupe sa sve tri pobjede.

Nakon poraza od Turske i Belgije naš izbornik Santarelli dao je priliku svim igračicama, za koje su Njemice ipak bile prevelik zalogaj.

- Nismo igrali kako bismo htjeli, ali nije ni lako dobro igrati nakon prethodna dva poraza. Za mene je važno bilo procijeniti što ovaj tim može napraviti u budućnosti, a vjerujem da možemo više od prikazanog na ovom turniru. Nešto se mora mijenjati, a vjerujem da ćemo s vremenom moći napraviti puno više! - izjavio je hrvatski izbornik Daniele Santarelli nakon oproštaja od turnira u Nizozemskoj.

Hrvatska ide kući, a Njemačkoj ostaje nade da može do Tokija, u polufinalu kvalifikacijskog turnira igrat će protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine A, što će najvjerojatnije biti domaća Nizozemska. I. Li.
Najčitanije iz rubrike