Sport
ATP FINALE

Rafa Nadal izgubio, pa spašavao i pogurao Španjolsku među četiri
Objavljeno 11. siječnja, 2020.
Aktualni pobjednici Davis Cupa, tenisači Španjolske, posljednji su izborili vizu za polufinale premijernog izdanja ATP kupa, momčadskog natjecanja koje se igra u Australiji. Španjolci će za finale igrati protiv domaćina, tenisača Australije, a u drugom polufinalnom dvoboju sastaju se Rusija i Srbija.

Španjolska je za plasman u polufinale pobijedila Belgiju s 2:1, iako je David Goffin šokirao Rafaela Nadala i svladao ga sa 6:4, 7:6 (3) te donio svojoj momčadi bod za 1:1. Prije toga ge Roberto Bautista Agut nadigrao Kimmera Coppejansa sa 6:1, 6:4 pa je odluka o polufinalistu pala u igri parova. Nadal je zaigrao s Pablom Carreno-Bustom, a u dobrom i neizvjesnom meču dvojac "furije" je pobijedio Sandera Gillea i Jorana Vliegena sa 6:7 (7), 7:5, 10:7. Belgijci su imali svojih šansi, u desetom gemu drugog seta bili su udaljeni dva poena od pobjede, ali su u ključnim trenucima posustali, izgubili su tri gema zaredom te potom s dvije dvostruke pogreške pomogli suparnicima na putu do trijumfa u odlučujućem tie-breaku.

Srbija je u četvrtfinalu s 3:0 nadigrala Kanadu, pobjede su upisali Dušan Lajović, Novak Đoković te par Viktor Troicki/Nikola Čačić. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana