Regija
VODOKOMUNALNA INFRASTRUKTURA

Za vodoopskrbu 384 milijuna kuna
Objavljeno 11. siječnja, 2020.
VINKOVCI

Projekt "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna", vrijedan 384 milijuna kuna odlično napreduje, a još jača dinamika realizacije očekuje se tijekom ove godine, ocjenjuju u Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji.

Od veljače prošle godine, kada su počeli radovi, do kraja 2019. izvedena su 23 kilometra gravitacijske mreže te 22,5 kilometara tlačnih cjevovoda, dok je kilometar i pol postojećeg cjevovoda rekonstruirano. Sagrađeno je 36 crpnih stanica i izvedene pripreme za 2647 priključaka na mrežu odvodnje koji će za stanovnike na području projekta biti besplatni. Gradnju i rekonstrukciju sustava javne odvodnje, vrijedne 356,5 milijuna kuna, provodi konzorcij lokalnih tvrtki.

- Drago mi je da se radovi odvijaju prema planu. Trebamo biti svjesni koliko je važan ovaj projekt i što ćemo sve dobiti provedbom. U 11 naselja sagradit ćemo novi ili rekonstruirati postojeći sustav odvodnje, a korisnici će pripremu za kućni priključak dobiti besplatno, pa će razina priključenosti na tom području biti iznad hrvatskog prosjeka. Time zadovoljavamo i visoke standarde zaštite okoliša, posebice ako znamo da će se u projektu raditi i na dogradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Jošine, čime će se dodatno zaštititi voda u Bosutu - kaže Ivan Rimac, direktor VVK-a.I voditelj projekta Dalibor Pavić zadovoljan je jer provedba projekta ide prema planu, a u 2020. planiraju i pojačati dinamiku radova.
M.Flego
70 posto novca iz Kohezijskih fondova
Kroz projekt, čija će provedba trajati 32 mjeseca, predviđena je i nabava vrijedne opreme za održavanje sustava javne odvodnje. Ugovori za nabavu dijela opreme za održavanje sustava javne odvodnje, ukupne vrijednosti od 7,42 milijuna kuna, potpisani su krajem listopada prošle godine, a uz vozila nabavljena je i oprema za kontrolu ispravnosti građevina za javnu odvodnju, oprema za održavanje sustava te GIS sustav, a u tijeku je nabava transportnih vozila. U prošloj godini uspjeli su provesti sve postupke javne nabave, prema čemu su među uspješnijima.
Najčitanije iz rubrike