Regija
ENERGETSKA OBNOVA

Interes za obnovu trideset zgrada
Objavljeno 11. siječnja, 2020.
POŽEGA

Krajem siječnja očekuje se objava Javnog poziva za energetsku obnovu višestambenih zgrada. Interes za prijavu za energetsku obnovu do sada su iskazali stanari 30 višestambenih zgrada pod upravljanjem tvrtke

"Komunalac" Požega d.o.o.

Predstavnici stanara tih zgrada već su dostavili potpise više od 50 posto suvlasnika s utvrđenim suvlasničkim udjelima, doznajemo iz požeške Gradske uprave. Nastavak je to zainteresiranosti, jer je u sklopu posljednjeg poziva za energetsku obnovu višestambenih zgrada, objavljenog 2016. godine, obnovljeno dvanaest višestambenih zgrada, također pod upravljanjem tvrtke "Komunalac" Požega d.o.o. Od tih dvanaest zgrada, njih devet je u gradu Požegi, dvije zgrade su u Čaglinu, a jedna je u Kutjevu.

Energetskom obnovom višestambenih zgrada u sklopu javnog poziva iz 2016. godine na području Republike Hrvatske ugovorena su ukupno 584 projekta ukupne vrijednosti 553 milijuna kuna. Iz tog razloga se i ovaj put očekuje povećanje iznosa raspoloživih novčanih sredstava, pa u slučaju velikog broja zainteresiranih zgrada postoji mogućnost da u prvom krugu rješavanja projektnih prijedloga ne budu prihvaćeni svi prijedlozi, no njihovo se prihvaćanje očekuje nakon povlačenja dodatnih sredstava iz ministarstava koja nisu uspjela iskoristiti novčana sredstva koliko je to bilo planirano.

Najniži iznos nepovratnih sredstava koji se može dodijeliti za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga je sto tisuća kuna, a najviši iznos nepovratnih sredstava za tu namjenu iznosi 17 milijuna kuna.

Za prijavu projektnog prijedloga potrebno je priložiti dvadesetak dokumenata, a upravljanje projektom i administraciju uime i za račun suvlasnika provodit će Upravitelj, tvrtka "Komunalac" Požega d.o.o. Sklapanje ugovora o sufinanciranju energetske obnove višestambenih zgrada planirano je za treći kvartal 2020. godine, dok bi cjelokupan postupak energetske obnove trebao biti završen do kraja 2022. godine. B.Starčević Tesari
Sklapanje ugovora o sufinanciranju energetske obnove zgrada planirano je za treći kvartal 2020. godine
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike