Novosti
SDP-OVCI DEMANTIRAJU MRSIĆA, JURIČAN PIŠE BERNARDIĆU

Hajduković: Ni pod kojim uvjetima nikakve velike koalicije neće biti
Objavljeno 11. siječnja, 2020.
Saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković poručio je u petak kako "nikakve velike koalicije neće biti", odlučno time odbacujući mogućnost velike koalicije njegove stranke i HDZ-a na koju su upozorili Demokrati, stranka bivšeg SDP-ovca Miranda Mrsića.


"Ne znam na koji način i tko sve to mora reći, od predsjednika stranke, mene osobno, glavnog tajnika, da s HDZ-om, koji je opterećen korupcijom, aferama, nema nikada i ni pod kojim uvjetima nikakve velike koalicije", izjavio je Hajduković novinarima u Saboru. Na primjedbu da Demokrati moraju na nečemu temeljiti svoja razmišljanja, uzvratio je kako "stvarno ne zna na čemu ih temelje" te za pojedinosti uputio na tu stranku. "Svi relevantni ljudi u stranci, odnosno njezinu vodstvu, decidirano su rekli da nikada i ni pod kojim uvjetima nema koalicije s HDZ-om", opetovao je SDP-ovac. Upitan gdje SDP vidi koalicijski potencijal odgovorio je kako su "to su svi koji se bore protiv korupcije, koji prihvaćaju osnovne ustavne i vrijednosti za koje se SDP zauzima". Hajduković nije htio komentirati špekulacije po kojima bi se SDP-ovu europarlamentarku Biljanu Borzan "guralo" na čelno mjesto u stranci umjesto Davora Bernardića. "Ne bih to komentirao, ne znam što da kažem", izjavio je.


Kada je riječ o SDP-u, bivši predsjednički kandidat Dario Juričan objavio je pismo predsjedniku te stranke Davoru Bernardiću, kojeg optužuje da govori o antikorupciji dok njegov "pajdo" Dalibor Bastalec, glavni tajnik Stranke rada i solidarnosti, na zagrebačkom Adventu ima kućicu na sestrino ime. Juričan dalje navodi kako Stranka rada i solidarnosti u zagrebačkoj Gradskoj skupštini oporbi ne želi dostaviti izvješće o Adventu, a izabrani predsjednik Zoran Milanović zove ga "žarištem korupcije".
Juričan navodi kako Bastalec ima i porezni dug prema Hrvatskoj, i to od 2,1 milijun kuna, a od Bernardića, kojeg naziva "carem nečinjenja i kraljem statusa quo", želi da na neki način urgira kako bi se ponovno otvorilo kino Europa. "Obojica znamo da je to kino vaš prijatelj Bandić bezrazložno dao zatvoriti, bez plana. Kino nije ni u kakvom postupku obnove, niti su za njega predviđena renovacijska sredstva u 2020.", stoji u Juričanovu pismu Bernardiću. H/D.Pav.
Juričan prozvao Bernardića zbog prijateljeve kućice na zagrebačkom Adventu
Možda ste propustili...

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Devet novopozitivnih na koronavirus

VLADI PREDSTAVLJENO IZVJEŠĆE O PROCJENI VRIJEDNOSTI NAFTNE KOMPANIJE

Ćorić: I dalje želimo otkupiti mađarski udio u Ini

SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA UPOZORAVA

Situacija u Europi je alarmantna