Sport
DOBRO RASPOLOŽENJE MEĐU HRVATSKIM IGRAČIMA NAKON POBJEDE

Marino Marić: Nama pivotima užitak je igrati ovakve utakmice
Objavljeno 9. siječnja, 2020.

Vezani članci

EUROPSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Hrvatska preokretom u drugom dijelu susreta do lake pobjede

Loše prvo, odlično drugo poluvrijeme. Obranom smo dobili utakmicu. To su otprilike sveukupne ocjene hrvatskih rukometaša nakon susreta. Tek nešto drukčije viđenje susreta ima Domagoj Duvnjak, koji je svojom igrom u 5-1 obrani zaslužio čak i nagradu za igrača utakmice. Za njega niti prvo poluvrijeme nije loše izgledalo.
-Morat ću pogledati video, ali bili smo i u prvom poluvremenu dosta gusti i agresivni. Problem je bio što smo primili tri-četiri glupa gola. Ja sam jednom izletio, Luka drugi puta i zato smo gubili na poluvremenu. Ali, mi smo i u tom prvom poluvremenu bili u prigodi da odemo na tri razlike i onda se sve preokrenulo. U drugom poluvremenu odigrali smo prije svega fenomenalnu obranu, imali smo Marina na golu i to je ono što mi želimo igrati.


 Marin Šego također hvali obranu u nastavku ispred sebe.
-Trebalo nam je da se malo posložimo. Zato nije bilo dobro u prvom poluvremenu. Bili smo zgusnuti, nismo im dali lake šuteve, nije im protok lopte išao kako su zamišljali i da je za početak bilo to OK. Na kraju u drugom poluvremenu primili smo samo osam golova.
Pitali smo Šegu je li primijetio kako je u završnici u jednom trenutku ispred njega bila kompletna hercegovačka obrambena linija. Hrstić, Mandić, Karačić, Šarac, Musa…
-Da to je stvarno bilo zanimljivo, nasmijao se vratar Hrvatske rodom iz Međugorja.

Jedan od tih Hercegovaca je i David Mandić. Na prednjem u 5-1 u prvom poluvremenu napravio je dva prekršaja za isključenje. U nastavku na halfu bio je odličan. Uspio se sačuvati od crvenog kartona.
-Trebali smo se prilagoditi sudačkim kriterijima. Trebalo nam je shvatiti kakvi su kriteriji. Sada u sljedećim utakmicama možemo igrati s više pameti. Pohvalio bih cijelu svoju momčad. Odigrali smo odličnu obranu, u napadu nismo golmana razbranili i sada se okrećemo sljedećem suparniku.

Josip Šarac upisao se u završnici u listu strijelaca. Bio je to prvi njegov pogodak na Europskom prvenstvu.
-Najmlađi sam, dobio sam prvi put priliku igrati ovakvu utakmicu. Ništa se ne može mjeriti s ovom utakmicom. Postigao sam pogodak, led je probijen i sada će biti lakše, rekao je mladi lijevi vanjski Celja.


Osim Duvnjaka odličan u obrani bio je i Marko Mamić.
-Prva utakmica kao i svaki put, ali se ne sjećam da smo ikada odigrali vrhunsku prvu utakmicu. Ovdje smo pokazali naše kvalitete u drugom poluvremenu. U dubroj smo obrambenoj formi i to moramo pokazati protiv Bjelorusije od početka. I osobno sam se odlično osjećao, ali i meni je lakše bilo igrati obranu kada svi igraju odlično.

U napadu odličan je bio Marino Marić. Nanizali smo puno pogodaka s crte.
-U početku smo pomalo bili zbunjeni. Poslije kada smo zaigrali odlično obranu što nam je omogućilo neke lake pogotke bilo nam je puno lakše. Moram priznati onda je i nama pivotima puno lakše kada nemaš više pritiska. Zapravo ovakve utakmice su nama pivotima uživak  igrati, rekao je Marić, a njegov suigrač iz njemačkog Melsungena vratar Crne Gore Nebojša Simić, uz čestitke svome suigraču priznao je:
-Teško će mi se biti vratiti i živjeti u Njemačkoj nakon ove utakmice. Znam da će je Marić često spominjati kad se budemo vratili u naš klub, rekao je vratar Crne Gore čija se reprezentacija okreće novim izazovima i subotnjem susretu  sa Srbijom. K.Lacković

Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike