Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Sa Zadranima bi bilo dobro izvući polovičan učinak
Objavljeno 10. siječnja, 2020.
U prvih ovogodišnjih 40 minuta nismo od Osječana vidjeli ono najbolje, slijedi popravak sa Sonikom

Uvodni natjecateljski dio u 2020. godini Vrijednosnice Osijek odrađuju protiv klubova iz "najkošarkaškijeg" grada u državi. "Brokerima" ostaje da iz dvostrukog obračuna sa Zadranima pokušaju izvući bar polovičan učink.

Prije tri dana u Gradskom vrtu slavio je lider HT Premijer lige, Zadar je bio bolji 87:75. U prvih ovogodišnjih 40 minuta nismo od osječke momčadi vidjeli ono najbolje, ili bar ono što je uglavnom prezentirala u prvom dijelu sezone. Najbolje je domaćin igrao kada su ga već svi otpisali, na "minus 21" nestalo je grča, posljednja četvrtina natjerala je vodeću momčad na dodatni angažman, ali priželjkivana neizvjesnost ipak je izostala.

- Rekao sam i u najavi da nam Zadar ne leži ni koncepcijski. Imaju uz kvalitetu i fizičku dominaciju, a mi smo im nekompletni parirali koliko smo mogli. Nakon poraza nema se baš razloga za zadovojstvo, ali bilo je i dobrih stvari. Najbolja je svakako rekacija mladih igrača, Filipovića i Dmitrovića, koji su me natjerli da im dam potpuno povjerenje. Igrali su cijelu posljednju četvrtinu, u kojoj smo se čak i približili na pet poena zaostatka. Ipak, u završnici je presudila kvaliteta, ali i suparnikovo iskustvo - kaže trener Domagoj Kujundžić.

Nije se njegova momčad potrošila, što je dobra vijest, jer već nakon tri dana slijedi novi prvenstveni okršaj. U 15. kolu Vrijednosnice Osijek danas (18 sati) izlaze na parket legendarnih Jazina, gdje ih čeka Sonik Puntamika.

- Nismo se potrošili, a plus je što bismo mogli biti jači i za Ćorića, koji od gostovanja kod Hermesa, od prije 20-ak dana, vuče ozljedu stražnje lože. Saniranje je išlo željenim tijekom, bio je na klupi prije tri dana, ali nisam ga htio odmah gurnuti u vatru. No danas bi nam mogao pomoći. Sonik je krenuo s domaćm pobjedom, sigurno ima želju nastaviti niz u borbi za poziciju koja vodi u doigravanje. Morat ćemo biti kontinuirano dobri ako se kući želimo vratiti s pobjedom - smatra trener košarkaša s Drave, koji su, vjerujemo, izvukli pouke iz prvog međusobnog ogleda, koji su na svom parketu dobili tek nakon produžetka. U posljednjoj četvrtini Osječani su prokockali 20 poena razlike, stoga je jasno da ih čeka obračun s momčadi koja nikad ne gubi nadu.

Dvoboj u Jazinama uvertira je u 15. kolo, u kojem se još igraju susreti: Hermes Analitica - Gorica, Šibenka - Zabok, Alkar - Adria Oil Škrljevo (svi subota), Dubrava Furnir - Zadar i Split - Cibona (nedjelja).

Nino Benčina
Najčitanije iz rubrike