Osijek
ZA VLADISLAVCE, DOPSIN I HRASTIN

Općina ponudila 193.500 kuna potpore udrugama
Objavljeno 9. siječnja, 2020.

Vezani članci

POTPORA MLADIMA TIJEKOM STUDIRANJA

Općina Vladislavci dijeli 7 stipendija

Općina Vladislavci financirat će rad udruga građana tijekom 2020. godine. Stoga upravo objavljenim pozivom omogućuje udrugama da se natječu, odnosno prijave projekte za institucionalnu podršku iz općinskog proračuna.

- Pomažemo u financiranju projekata i programa rada udruga, a pravo na korištenje nepovratnih novčanih sredstava Općine Vladislavci može ostvariti udruga radi provedbe aktivnosti od interesa za opće dobro, a kojima se ispunjavaju ciljevi i prioriteti definirani našim strateškim i planskim dokumentima - kaže općinski načelnik Marjan Tomas.

Općina Vladislavci financirat će samo udruge koje ispune uvjete koji su definirani pravilnikom i natječajem u kategorijama predviđenim ovogodišnjim proračunom, pri čemu ističemo javne potpore u sportu, odnosno razvoj sporta i rekreacije; javne potpore u kulturi, odnosno aktivnosti u kulturi i znanosti; te javne potpore udrugama za razvoj civilnog društva od važnosti za razvoj općine, odnosno aktivnost redovnog rada udruga.

- Ukupno smo predvidjeli za 2020. godinu 253.500 kuna, a iznos koji će se na temelju ovog natječaja moći dodijeliti udrugama za potporu realizaciji njihovih programa i projekata je 193.500 kuna, i to za potpore sportu 90.000 kuna, u kulturi 50.000 kuna te za potpore udrugama za razvoj civilnog društva 53.500 kuna. Pozivamo predstavnike udruga da nam se jave, obrasci i natječajna dokumentacija mogu se podići u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vladislavci ili na našim mrežnim stranicama - kaže Tomas i napominje kako se zahtjevi trebaju dostaviti do 7. veljače ove godine.

Imenovano je povjerenstvo za provjeru ispunjavanja propisanih uvjeta natječaja i ocjenjivanje prijava u kojemu su Krunoslav Morović, predsjednik, te članovi Gordana Pehar Kovačević i Tajana Habuš. Dodatne se informacije mogu dobiti u Općini, na telefon 391-250, fax 391-007 ili na e-mail: vladislavci.tajnik@gmail.com. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike