Osijek
POTPORA MLADIMA TIJEKOM STUDIRANJA

Općina Vladislavci dijeli 7 stipendija
Objavljeno 10. siječnja, 2020.

Vezani članci

ZA VLADISLAVCE, DOPSIN I HRASTIN

Općina ponudila 193.500 kuna potpore udrugama

I ove godine Općina Vladislavci stipendirat će studente. "Za proračunsku godinu 2020. godinu dodijelit će se sedam stipendija redovnim studentima, pa smo 9. siječnja objavili natječaj na koji se moguće prijaviti. Visina mjesečne stipendije iznosi 500 kuna neto, isplaćuje se do 15. u mjesecu za prethodni mjesec, a isplaćuje se deset mjeseci, s tim da se za srpanj i kolovoz stipendija ne isplaćuje", kaže općinski načelnik Marjan Tomas.

Dodaje da pravo sudjelovanja na natječaju imaju studenti državljani RH s prebivalištem u općini Vladislavci, da su redovito upisani na visoko učilište ili veleučilište u Hrvatskoj ili u stranoj državi, a među općim uvjetima kandidati moraju zadovoljiti i posebne uvjete vezane uz prosjek ocjena, a uzimaju se i mjerila za odabir kandidata, među kojima su i socijalno-materijalno stanje domaćinstva te sudjelovanje na natjecanjima. Uz zamolbu za dodjelu stipendije valja priložiti i dokumente te životopis, a detaljnije o tome što je još potrebno može se naći na internetskim stranicama Općine Vladislavci (www.opcina-vladislavci.hr), u koju je zamolbu potrebno dostaviti do 24. siječnja, kao zadnjim danom za prijavu kandidata. Zamolbe se šalju na adresu: Općina Vladislavci, Kralja Tomislava 141, 31404 Vladislavci, a prijave studenata pregledat će i procjenjivati oformljena Komisija za provedbu natječaja.

- Ova mjera je u cilju naše politike potpora mladima i njihovim obiteljima participiranjem u dijelu troškova školovanja. Dodatne obavijesti zainteresirani studenti mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu, radnim danom od 8 do 15 sati - kaže Marjan Tomas. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana