Ekonomija
ŽENSKI PODUZETNIČKI CENTAR

U pet godina okupili su 2300 poduzetnica
Objavljeno 10. siječnja, 2020.
U pet godina našeg djelovanja okupili smo više od 2300 članica te 118 članova, objavili su iz Ženskog poduzetničkog centra i dodali da su u tom razdoblju proveli niz sadržaja, projekata i aktivnosti na razvoju i promicanju poduzetništva.
Ženski poduzetnički centar osnovale su vlasnice tvrtki i obrta, u prvom redu s misijom ohrabrivanja žena na veći poduzetnički angažman u gospodarstvu ovog dijela Europe te lakšeg ulaganja u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru. - Od tada do danas projekte, sadržaje i aktivnosti Centra, kao najveće nepolitičke i nevladine asocijacije ovog dijela Starog kontinenta, upoznalo je i podržalo puno poduzetnica i poduzetnika. Od prvog dana djelovanja Ženski poduzetnički centar krenuo je u nekoliko važnih projekata poput besplatnih edukacija u suradnji s brojnim hrvatskim gradovima i županijama, koje je do sada pohađalo više od 1300 polaznika, tiskali smo nekoliko knjiga i slikovnicu u vezi s poduzetništvom, organizirali četiri kongresa poduzetnica jugoistočne Europe... Peti, jubilarni, kongres poduzetnica, kao najveće poslovno okupljanje žena u biznisu jugoistočne Europe, u nazočnosti više od 500 sudionica i sudionika, održat će se 8. ožujka u Zagrebu. Ujedno smo 1. siječnja 2016. svoje sadržaje lansirali i preko digitalne platforme www. poduzetnica.hr, te smo danas stjecište jednog od najučinkovitijih networkinga i plasmana poduzetničkih usluga i proizvoda u Hrvatskoj, ali i šire - prisjetila se Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra. Dodala je kako su veliku suradnju ostvarili s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, ali i s Hrvatskom gospodarskom komorom te Hrvatskom obrtničkom komorom, a najviše posla i projekata ostvareno je s jedinicama lokalne uprave i samouprave diljem Hrvatske.
- Bez učinkovite suradnje i simbioze s izvršnom vlasti na državnom i lokalnom nivou nema ni pomaka nabolje. Kada smo krenuli, potpore za otvaranje tvrtki i obrta bile su simbolične, administracija velik dio zakona koji su se odnosili na poduzetništvo nije ni poznavala ni kvalitetno provodila. Danas je situacija naprednija - smatra direktorica Ženskog poduzetničkog centra.
- Rad u poduzetništvu poseban je i pruža puno mogućnosti. Ono što već dugo postoji kao potreba jest poduzetnička mreža ljudi koji svojim duhom i snagom mogu unijeti promjene i dovesti do napretka. Samom mrežom poduzetnica i poduzetnika na jednom mjestu s toliko pozitivne energije dajemo si vjetar u leđa, - ocijenila je pet godna djelovanja članica Centra, dr. Mirjana Semenić Rutko, vlasnica privatne ginekološke ordinacije i Vu Life centra iz Vukovara. Z.Rupčić
Ženski poduzetnički centar pokrenuo je besplatne edukacije koje je do sada pohađalo 1300 polaznika
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike