TvObzor
NAJPOZNATIJI SU DETEKTIVI NA PICKBOX NOW

Poirot, Inspektor Morse i Frostov pristup
Objavljeno 10. siječnja, 2020.
Uživajte u rješavanju zanimljivih slučajeva s najboljim svjetskim detektivima

Svih 13 sezona britanske detektivske serije Poirot (Agatha Christie’s Poirot) dostupno je na Pickbox NOW. Fiktivni belgijski detektiv Poirot jedan je od najpoznatijih detektiva na svijetu, a stvorila ga je spisateljica Agatha Christie. Nevjerojatna je činjenica da se pojavljuje u 33 romana, jednoj predstavi (Black Coffee) i više od 50 kratkih priča objavljenih između 1920. i 1975.

U popularnoj seriji, koja se sastoji od ukupno 70 epizoda, Poirota glumi genijalni glumac David Suchet. Svaka epizoda adaptacija je romana ili kratke priče Agathe Christie, a Poirot je glavni detektiv u istrazi zločina, najčešće ubojstva.

I svih 12 sezona britanske detektivske serije Inspektor Morse (Inspector Morse) dostupno je na Pickbox NOW. Popularna serija temelji se na serijalu romana pisca Colina Dextera, a na ljestvici 100 najboljih britanskih serija svih vremena Inspektor Morse je na 42. mjestu. O popularnosti serije svjedoče i dvije spin-off serije - riječ je o detektivskim serijama Lewis i Endeavour. U glavnoj je ulozi John Thaw, kao inspektor Morse, a glumac je rekao da uživa u tome što je njegov lik potpuno drukčiji od Poirota ili Sherlocka Holmesa, koje je okarakterizirao kao klasične detektive. Naime, iako briljantan, Morse nema uvijek pravo. Često zna uhititi pogrešna čovjeka ili nešto krivo zaključiti. Ironične okolnosti uvijek se upletu u slučaj koji istražuje.

Od 20. prosinca na Pickbox NOW dostupno je i svih 15 sezona detektivske serije Frostov pristup (A Touch of Frost). Jedna od dugovječnijih i briljantnijih serija na televiziji, Frostov pristup temelji se na romanima pisca R. D. Wingfielda. U glavnoj je ulozi David Jason, kao Jack Frost, iskusni i predani detektiv koji često ima problema sa svojim nadređenima.

Frost je vrlo empatičan detektiv, a njegovi talenti i osjećajnost upotpunjeni su čudnim karakterom – on pije čajeve i kave drugim ljudima, nemarno se odijeva i iznimno je neuredan. S papirologijom ne želi imati posla, pa često taj dio posla umjesto njega moraju odraditi kolege. Nikada se ne koristi policijskom bilježnicom kako bi zapisao dokaze ili informacije o slučaju, stvari bilježi na različite papiriće koje pronađe u džepu. (N.K.)
Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”