Sport
PORAZ “BROKERA” OD ZADRA

Najbolji dojam ostavili igrači iz “drugog plana”
Objavljeno 9. siječnja, 2020.
Osječki su košarkaši solidno parirali lideru, ali na svom parketu ipak nisu mogli do pobjede

U prvoj utakmici u 2020. godini, a u sklopu 14. kola HT Premijer lige, osječki košarkaši dočekali su lidera i momčad koja im je nanijela najteži poraz u dosadašnjem dijelu sezone. Zadar je još tamo u listopadu prošle godine "naprašio" Vrijednosnice Osijek s čak 42 poena razlike, stoga je bilo jasno da su "brokeri" na svom parketu u Gradskom vrtu željeli pokazati da se takvo izdanje neće ponoviti.

Nije se ponovilo to izdanje, ali je pobjednik opet bio isti. Bila je momčad Domagoja Kujundžića bolja u odnosu prema listopadskom obračunu, ali ipak nedovoljno dobra da bi zaustavila zadarski pobjednički niz, koji sada traje već 12 utakmica. Ovu je domaćin dočekao nekompletan, nije bilo prvog strijelca Andrije Ćorića, ali ni gosti pred osječkim auditorijem nisu pokazali svoj najjači arsenal (Mavra bio u zapisniku, Allen i Siriščević ostali kod kuće). Očito su procijenili da će i takvi proći neokrznuti jedno od težih ligaških gostovanja, što im je na kraju, tek uz manje poteškoće u zadnjoj dionici, i pošlo za rukom.

- Odigrali smo pristojnu utakmicu, nama izostanak jednog igrača znači puno, ali uspjeli smo dobro parirati. Prvo poluvrijeme bilo je dobro, dok nas je služio šut bili smo i u vodstvu, ali nakon toga nismo realizirali dosta otvorenih situacija i tu je Zadar uspostavio rezultatsku kontrolu, ali nismo im dopustili da se odlijepe do poluvremena - kaže trener Vrijednosnice Osijek Domagoj Kujundžić, koji nakon predaha nije dobio očekivanu reakciju svoje momčadi. Treća četvrtina donijela je velike probleme, prije svega napadačke, gotovo pet minuta domaćin je do poena dolazio samo s linije slobodnih bacanja. Gosti su to maksimalno iskoristili, probili su granicu od 20 razlike (42:63 u 28. minuti) i činilo se da su bodovi već spakirani za Zadar. U tim trenutcima možda je ista misao prošla i kroz glavu osječkog trenera, koji je na parketu kreirao petorku koja ne igra zajedno ni na treningu. Indisponiranog Lovre Bašića (ne ide mu protiv matičnog kluba, šut 2-11, samo četiri asistenicije) zamijenio je mladi Franco Filipović, a uz ovog 19-godišnjaka u vatru je ubrzo bačen i njegov vršnjak Vuk Dmitrović. Uz najboljeg pojedinca Antonija Jordana (24 poena, trice 5-10), te Maxa Darlinga i Roberta Kujundžića, osječki je trener dobio postavu koja je čak stigla i nadomak preokreta. Tri minuite prije kraja bilo je 70:75, ali Zadar nije popustio

- Nisam se predao kod zaostatka od 21 poena, htio sam Bašića odmoriti koju minutu. No mladići s klupe odlično su reagirali, dobili smo petorku koja je smanjivala razliku, stoga sam odlučio da ostanu na parketu do kraja utakmice - naglašava trener "brokera", koje već u petak čeka obračun s još jednim zadarskim klubom, Sonik Puntamikom.

Nino Benčina
VRIJ. OSIJEK       75

ZADAR       87

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 500. Suci: Jovović, Terlević, Kruljac.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Bašić 5, Jordano 24 (5-5), Filipović 8, Kujundžić 10 (3-3), Dmitrović 5, Ćorić, Šarenac, Buljević 9 (2-4), Jelavić, Darling 11 (3-3), A. Vuković, Lakić 3 (3-4).

ZADAR: Uljarević 13 (1-1), Ivanov 14 85-7), Ahmed 2, Palokaj 4, D. Vuković 6, Junaković 15 (5-6), Mavra, Fundić 19 (1-3), Planinić 3, Keller 6, Gilbert 5 (1-2).

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 20:23, 15:20, 12:20, 28:24
Najčitanije iz rubrike