Osijek
13. ZIMA U DOMU TEHNIKE

Osnovci na šest radionica uče i zabavljaju se
Objavljeno 8. siječnja, 2020.
Zbog skraćenih zimskih školskih praznika broj radionica je smanjen. Održavaju se od 17 do 20 h

Ovoga se tjedna (od 7. siječnja), održava još jedna Zima u Domu tehnike, trinaesta po redu, koja će osnovce učiti i zabavljati sve do 11. siječnja. Naime, riječ je o projektu koji uspješno organizira Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka za sve zainteresirane učenike osnovnih škola nudeći im niz zanimljivih i kreativnih radionica iz svijeta tehnike.


Ove će ih godine biti šest, kaže voditeljica Centra tehničke kulture Osijek Terezija Blekić te dodaje kako će biti organizirane svakim danom od 17 do 20 sati. "Ovo je savršena prilika najmlađima za sudjelovanje i kreativno izražavanje gdje će imati priliku naučiti ponešto o dronovima, maketarstvu, crtanju 3D olovkama, ali i izradi ukrasa od papira. Nažalost, ove je godine malo drukčija situacija s terminom održavanja radionica koje su dosad uvijek bile u vrijeme zimskih školskih praznika, pa će se raniji povratak na nastavu i nadoknade odraziti i na brojnost naših polaznika. Zato smo u organizaciji ovogodišnje Zime u Domu tehnike, računajući na manji broj učenika, smanjili i broj radionica, ali nikako nismo željeli odustati od cijele ove dobre priče i već osmišljenih projekata. Inače, za svaku radionicu propisana je potrebna dob za sudjelovanje, pa tako postoje one za učenike od prvog razreda, a ima i onih naprednijih, kao i za učenike viših razreda osnovne škole. Sav materijal potreban za rad osigurava Dom tehnike, a sve ono što polaznici izrade mogu ponijeti kući za uspomenu", istaknula je Blekić, i pozvala zainteresirane da se prijave ako imaju želju kreativno provesti vrijeme izvan nastave.

Dvoje polaznika, 12-godišnjeg sina i 10-godišnju kći dovela je i mama Andrea iz Osijeka, koji su, kako nam je otkrila, prvi put došli na tehničke radionice i jako se vesele učenju crtanja 3D olovkama i ukrašavanju stakla.


Ema Nenadić
NOGOROBOT, DRONOVI, QUILLING, 3D...
Kako smo ranije spomenuli, zbog održavanja radionica u tjednu kad je počela nastava, i činjenice da im djeca u popodnevnoj smjeni ne mogu nazočiti, umjesto njih devet bit će ih održano šest. To su: nogobot (5. - 8. raz.), škola letenja dronovima (1. - 8. raz.), quilling - izrada ukrasa od papira (1. - 8. raz.), izrada nakita i ukrasnih predmeta (2. - 8. raz.), napredno 3D modeliranje i interakcija (5. - 8. raz.), i crtanje 3D olovkama te ukrašavanje stakla (4. - 8. raz.). Zainteresirani se mogu prijaviti na broj telefona 031/327-623, e-mailom: ctkosijek@gmail.com, a cijena je jednog programa iznosi 60 kuna.
Najčitanije iz rubrike