Osijek
PRIJAVE DO 12. SIJEČNJA

MLU traži volontere za Noć muzeja 31. siječnja
Objavljeno 9. siječnja, 2020.
Ovogodišnja, petnaesta manifestacija Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, održat će se u petak, 31. siječnja 2020. Ovogodišnja tema je "Velike obljetnice hrvatskih muzeja". Program će trajati od 18 do 1 sat nakon ponoći, a ulazak je za sve posjetitelje slobodan.


Ovom prigodom Muzej likovnih umjetnosti poziva sve zainteresirane volontere da se prijave i pomognu u organizaciji i realizaciji manifestacije. Iz Muzeja poručuju kako traže otvorene, komunikativne, organizirane volontere spremne za timski rad.


Inače, Noć muzeja predstavlja kulturni događaj u organizaciji muzejskih kuća i drugih kulturnih institucija, kojemu je glavna značajka da su muzejski i drugi izložbeni prostori otvoreni do kasno u noć te da je ulazak posjetiteljima besplatan. Prva Noć muzeja održana je u Berlinu pod nazivom Lange Nacht der Museen 1997. godine. Zbog iznimnog interesa i načina na koji je ideja o samom događaju realizirana, ubrzo se proširio na više institucija i različitih gradova diljem Europe, pa i svijeta.
Rok za prijavu je do nedjelje, 12. siječnja, u ponoć, a prijaviti se može e-mailom na: kdvetengl@gmail.com. E.N.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POTEŠKOĆE U PRODUŽENOM BORAVKU

Škole su premale i nemaju dovoljno učitelja

2

UDRUGA SV. VINKA PAULSKOG IZ PAZINA:

Omogućite Katici Nožina Balić dostojanstven život

3

OPĆINA ERNESTINOVO

Zapošljavanje 20 žena u Laslovu, gradnja cesta...