Osijek
GČ DONJI GRAD

Novi pločnik na Jelačićevu trgu
Objavljeno 9. siječnja, 2020.

Donjograđani su u 2020. godinu ušli s rekonstruiranim prvim dijelom šetnice koja okružuje Trg bana J. Jelačića. Iskopi su zatrpani, nove instalacije položene, a nogostup pokriven novim opločnjacima.

Riječ je o nogostupu na potezu od raskrižja s Radičevićevom do raskrižja s Tijardovićevom ulicom koji je obnovu čekao dugi niz godina te ju konačno i dočekao u sklopu rekonstukcije plinske mreže. Naime, iz GČ-a Donji grad obnovu nogostupa koji okružuju Jelačićev trg planiraju već dulje vrijeme, a kako su se planovi za 2019. godinu poklopili s investicijom HEP Plina u donjogradsku plinsku mrežu, najprije se počelo sa sanacijom ovoga djela infrastrukture.

“Incijativa je bila naša, investicija HEP plina, a veselje naših građana koji su prezadovoljni što se nakon dugog niza godina počelo s obnovom staza koje okružuju iznimno frekventno središte Donjeg grada. Konačno se ovdje više ne hoda po starim krpama i zakrpama”, kaže Frano Barać, predsjednik Vijeća GČ-a Donji grad te najavljuje kako se u 2020. godini, i to investicijom Grada, nastavlja obnova nogostupa koji okružuje donjogradski trg.

“Uspjeli smo postići dogovor s Gradom da ove godine financira obnovu nogostupa od križanja Trga bana Jelačića s Tijardovićevom do raskrižja s Gupčevom ulicom. To je najvažniji dio obnove infrastrukture u GČ-u Donji grad, jer je riječ o potezu na kojemu se nalaze “Doma”, banka, ugostiteljski objekti i dječje kazalište. Posla će biti mnogo, trebat će i strpljenja građana, ali ono što ćemo u konačnici dobiti vrijedi sve to”, poručuje Barač.

Iz GČ-a podsjećaju kako je na ovoj dionici obnova donjogradskog središta počela još 2018. godine postavljanjem novog niza javne rasvjete koja se u ovome dijelu grada željno iščekivala godinama. Nova rasvjeta uz tržnicu sa suprotne strane ceste bila je dekorativnog karaktera i nije dobro osvjetljavala nogostup, dok je novih šest rasvjetnih stupova postavljeno tako da pokrivaju dobro cijelu trasu, ali ne na štetu parkirališnih mjesta. Bila je to investicija vrijedna 50 tisuća kuna.
I. Solar
IZ GČ-a Donji grad podsjećaju kako je na ovoj dionici obnova donjogradskog središta počela još 2018. godine
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike