Mozaik
KONCERT U NOVOJ MULTIMEDIJALNOJ DVORANI HALA U ZAGREBU

Bob Geldof i The Boomtown Rats u Zagrebu su 14. ožujka
Objavljeno 9. siječnja, 2020.
The Boomtown Rats, bend predvođen legendarnim Sir Bobom Geldofom, dolazi 14. ožujka u Halu, novu zagrebačku multimedijalnu dvoranu. Zagreb će tako posjetiti jedna od najznačajnijih osoba u povijesti popularne glazbe, ključna figura punk i new wave scene. The Boomtown Rats osnovani su 1975. u Dublinu, a zbog njihove brze, glasne i bijesne glazbe i stava postali su sastavni dio punk-scene. Nekoć opisani kao antiestablišment i nepodobni, sa zabranom sviranja u vlastitoj zemlji, The Boomtown Rats šokirali su i inspirirali u Irskoj 70-ih godina, a njihova je misija bila uznemiriti i ispitati što znači biti mlad u tada klaustrofobičnoj zemlji. Uz pjevača Boba Geldofa i njegov otpor prema vlasti, zaslužili su odanost mladeži koja se osjećala ograničeno zbog urote Crkve i države. Inspiriran reportažom o gladi u Etiopiji, Geldof je 1984. okupio Band Aid, u kojem je okupio glazbene zvijezde, te je i suautor pjesme "Do They Know It‘s Christmas‘‘, jednog od najprodavanijih singlova u povijesti. Iste je godine organizirao najpoznatiji humanitarni koncert Live Aid svih vremena, koji se simultano održavao u Londonu i Philadelphiji. Sezonu nakon njega uslijedio i Live 8, serijal koncerata u 11 svjetskih gradova. Zbog humanitarnih aktivnosti kraljica Elizabeta odlikovala ga je najvišim viteškim ordenom Reda Britanskog Carstva.

Originalnu postavu benda čine Garry Roberts (glavna gitara), Bob Geldof (vokali), Johnnie Fingers (klavijature), Pete Briquette (bass), Gerry Cott (gitara) i Simon Crowe (bubnjevi). Nakon raspada 1986. ponovno su se okupili 2013. bez Johnniea Fingersa. Sve od tada The Boomtown Rats nastavljaju s rasprodanim turnejama po UK-u i Europi, kao i s nastupima po festivalima.

Novi album najavljen je za proljeće ove godine, prvi nakon 36 godina, a deset novih pjesama naći će se na uratku ‘‘Citizens of Boomtown‘‘. Savršena je ovo prilika čuti album na gostovanju u Zagrebu, kao i bend koji je oduvijek pokazivao da je njihov rock‘n‘roll oblik glazbenog aktivizma. The Boomtown Rats dolaze u Halu, potpuno novi zagrebački multifunkcionalni prostor u Heinzelovoj 96a, na jedno od najvećih gostovanje cijele sezone. Ulaznice su u prodaji preko Entrija po cijeni od 180 kn, koja će biti na snazi do 14. veljače. Od 15. veljače do 13. ožujka cijena će im iznositi 200 kn, a na dan koncerta 220 kn. U ponudi je i ograničen paket s dvije ulaznice i parkirnim mjestom unutar dvorišta Hale po cijeni od 380 kn. T.K.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

Najčitanije iz rubrike