Dome slatki dome
UNIJETI PROMJENE U DOŽIVLJAJ PROSTORA

Profinjeni uzorci i rasvjeta za ugođaj
Objavljeno 9. siječnja, 2020.
Neki svečnu atmosferu žele osjećati svakodnevno te je stvaraju uređenjem doma, zlatnim jastučićima, bijelim detaljima...

Ako želite uživati u svečanom ugođaju doma, neće vam trebati previše truda da to postignete. Cilj je odabrati komade namještaja, detalje i dekoracije, koji će podići ugođaj iznad svakodnevnog, tj. unijeti promjene u doživljaj prostora. Kako bi prostor postao svečan, ali i elegantan, primijenite komade namještaja koji će prostoru dati novu "dimenziju".

Dnevni boravak učinite svečanim i elegantnim primjenom regala ili komode za TV u profinjenom dizajnu, obogaćenim rasvjetom, metaliziranim dodatcima ili kristalima. Što je dizajn samog elementa jednostavniji, dekoracije će biti izražajnije. Ako ste ljubitelj minimalističkog uređenja, dekoracija se može svesti na reflektirajuću lajsnu koja uokviruje rubove namještaja.

Ako se odlučite za namještaj manje ‘‘svečanog‘‘ izražaja, isti ugođaj možete postići garniturom za sjedenje presvučenom tkaninom s metalik ili sedefastim odsjajem. Profinjenost ćete postići i na klasično presvučenoj garnituri ako uz naslone postavite dekorativne jastučiće obložene finim tkaninama s probranim uzorcima ili svjetlucavim nitima. Postavljanjem jednog ili dva jastučića u zlatnoj, srebrnoj ili bakrenoj boji postići ćete odlične efekte. Ovakve naglašene jastučiće postavljajte uvijek na jednobojne garniture, a najprofinjeniji efekt dobit ćete u kombinaciji s bijelom.

Vrlo svečan i profinjen može biti klub-stolić, a pogotovo kada odabirete onaj nešto većih dimenzija. Stolići mogu izgledati poput pravih umjetničkih djela izrađenih u kombinaciji različitih materijala, kao što su drvo, metal, staklo, koža... Igrom materijala, ali i različitim tehnikama obrade stakla, postižu se odlični efekti, koji ovakve stolove pretvaraju u dominantne točke prostora koje plijene pažnju i podižu nivo ambijenta u kojemu se nalaze.

Blagovaonica je mjesto okupljanja obitelji i prijatelja, pa je kao takva odlična za stvaranje svečanog ugođaja. Osim dekorativnim detaljima, koji predstavljaju najjednostavniji način za stvaranje takve atmosfere, možete se odlučiti i za onaj konkretniji, odabir stola i stolica, koji će jednostavno ostaviti dojam. Crno-bijele kombinacije, visoki sjaj i koža, uz nešto metalnih efekata, provjerena su formula za stvaranje svečanog ugođaja.

Profinjenost, glamuroznost ili elegancija na ulaznim vratima ostavlja poseban dojam jer ulaz najčešće svi doživljavamo kao nužan prostor za odlaganje obuće i odjeće, a on doista može biti mnogo više od toga.
Monika Galović Rolich, dipl.ing.arh.
Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

VRT : SADNJA BOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna