Tehno
MATE 30 PRO 5G

Na vrhu DxOMark ljestvice
Objavljeno 3. siječnja, 2020.
DxOMark, jedan od najpopularnijih portala za testiranje kamera, objavio je recenziju stražnje kamere Huaweijeva Mate 30 Pro 5G modela koja pokazuje kako je riječ o uređaju s trenutno najsnažnijom mobilnom kamerom dostupnom na tržištu, a recenzenti su mu dodijelili 123 boda, što uređaj smješta na sam vrh ljestvice.


Ista je stranica tijekom rujna recenzirala i Mate 30 Pro (bez 5G-a) koji je osvojio tek dva boda manje i trenutno dijeli drugo mjesto. Modul stražnje kamere stvoren je u partnerstvu s Leicom i kombinacija je četiri pojedinačne, uključujući ToF senzor zadužen za mjerenje dubine kod bokeh načina fotografiranja. Glavna kamera ima 40 MP Quad-Bayer senzor i otvor blende od f/1.7, tele-foto 8 MP kamera dolazi s f/2.4 otvorom blende, a tu je i ultraširokokutna 40 MP kamera zahvaljujući kojoj je moguće obuhvatiti šire i sadržajnije kadrove.


Test se sastoji od dvije komponente – performansi kamere pri fotografiranju te pri snimanju videozapisa. Mate 30 Pro 5G osvojio je impresivnih 134 boda za fotografiju, a posebne pohvale pripisane su visokoj razini prikaza detalja, preciznosti ekspozicije, kvalitetnom prikazu boja, kao i točnosti pri procjeni dubine kod bokeh fotografija.


Na videotestu Mate 30 Pro 5G osvojio je 102 boda, a pohvale idu na račun dobrog renderiranja detalja u većini uvjeta, točnosti ekspozicije, efikasnoj stabilizaciji te brzom, preciznom i konzistentnom automatskom fokusu.


Huaweijeve kamere trenutno se nalaze na vrhu svih glavnih kategorija koje DxOMark testira. Osim već spomenute najbolje stražnje kamere na Mate 30 Pro 5G modelu, Huawei u svojoj ponudi ima i model s najboljom selfie kamerom – nova 6 5G, a Mate 20 X na vrhu je ljestvice koja ocjenjuje kvalitetu zvuka prilikom snimanja videozapisa. M.R.


Riječ je o uređaju s trenutno najsnažnijom mobilnom kamerom dostupnom na tržištu
Najčitanije iz rubrike