Mozaik
12. ROCK MARINFEST

Odlični bendovi i svirka u
Vinkovcima, gradu rocka
Objavljeno 30. prosinca, 2019.
Sav prihod išao je u korist Udruge osoba s invaliditetom ‘‘Bubamara‘‘ Vinkovci

Ljubitelji odlične rock-svirke u gradu na Bosutu ponovno su došli na svoje, a u Vanilla Clubu, na dobro poznatoj lokaciji, uspješno je održan 12. Rock Marinfest, manifestacija nazvana prema tragično preminulom gitaristu grupe Majke Marinu Pokrovcu, a u korist Udruge osoba s invaliditetom “Bubamara” Vinkovci.


Rock Marinfest ove godine bio je zamišljen kao ‘‘Vinkovačka stvar‘‘ plus gosti, što se pokazalo jako dobro, a nastupitli su: rocker Darko Jakuš Jale, mlada vinkovačka hip-hop uzdanica AnteBiotik, prekaljeni rockeri the Karambol, kultna Septica, rock ‘n’ roll veteran Zoran Čalić s pratećim bandom, Erotic Biljan & His Heretics te u svojstvu gosta splitski reper Krešo Bengalka. Tradicionalno uvod u Rock Marinfrest napravio je Darko Jakuš Jale na gitari koji je izveo svoje četiri pjesme kojima je ugrijao atmosferu za one koji su slijedili. S obzirom na to da je ovogodišnji Marinfest bio zamišljen kao “vinkovačka stvar” plus jedan gost, ne treba spominjati na kakvu su dobru reakciju publike naišle pjesme “Čudne njuške”, “Moji Vinkovci”, ili najnovija “Probudi se moj grade”.


U nastavku programa mogli smo poslušati The Karambol koji je izišao na stage u nešto izmijenjenom sastavu pojačan odličnim vokalom Petre Marković, a Vladimir Bakarić, između ostaloga, rekao je:


- Imali smo odličnu godinu, jedan od vrhunaca naše karijere, mislim na singl koji je izišao, spot koji smo napravili, a bili smo i na CMC festivalu. Sviramo na većim i manjim svirkama, tako da možemo reći da je godina bila baš izuzetna. Ove godine dogodila se jedna jako važna stvar, Petra Marković došla je u sastav, a to se pokazalo više nego dobro.


Vinkovčanin Zoran Čalić, koji je uz pratnju dvojice novih članova banda, basista Jerneja Andrejaša i fantastičnog mladog bubnjara Enosa Kuglera, prvi put u Vinkovcima promovirao je svoj još uvijek aktualni album “U moru i plamenu”, objavljen 2016. godine, i to je bio pun pogodak ovogodišnjeg Marinfesta.


- Ova, 2019. godina, bila je više od onoga što sam očekivao, nadam se da će se još koji put ponoviti. Imam novu postavu i prva svirka je u Vinkovcima, kao da je sve s nekim razlogom. Imao sam priliku u svome gradu, u kojem nisam svirao više od deset godina, napraviti neki novi početak - rekao je Čalić.


Kako se adrenalin dizao, na stage je došao Erotic Biljan & His Heretics, a pjevač Jura počeo je koncert na stageu, no ubrzo je bio na zvučnicima te u nastavku i u publici. Jednostavno se nije znalo odakle pjeva, jer ga je bilo na sve strane u Vanilla Clubu. Prema riječima Zvonimira Biljana godina koja je na izmaku donijela je mnogo toga dobroga za ovaj sastav koji je oduševio posjetitelje Vanilla Cluba. Svih godina Septica uvijek uspješno skrene pozornost na sebe, a tako je bilo i ove godine kad su napravili malo iznenađenje za svoje fanove te su nastupili s matricom, bez bubnjara. Upotreba matrice u slučaju Septice pokazala se ne samo kao povratak korijenima, nego kao nešto što im je pomoglo u potpuno artikuliranom izrazu, na veliko zadovoljstvo publike koja svoje oduševljenje nije krila tijekom trajanja cijeloga nastupa.


U posljednjem bloku ovogodišnjeg uistinu odličog Rock Marinfesta, nastupio je mladi Vinkovčanin, hip-hoper i reper AnteBiotik, kao vrlo dobra priprema velikom finalu. Anti je u nastupu pomogao i Siky, pa je AnteBiotikovih nekoliko pjesama zazvučalo doista zanimljivo. Kao šlag na tortu Rock Marinfesta nastupio je poznati splitski reper Krešo Bengalka, koji je svojim odličnim nastupom zaključio 12. Rock Marinfest, a prema riječima posjetitelja bilo je jako dobro te se s nestrpljenjem očekuje play lista za 2020. godinu.


Na početku ovogodišnjeg Rock Marinfesta sve nazočne je u ime Udruge osoba s invaliditetom “Bubamara” Vinkovci pozdravio Ivan Grigić, koji je istaknuo da je mnogo truda i rada uloženo u Rock Marinfest. Odlični bandovi i svirka u gradu rocka, sve je to bilo dovoljno da možemo reći da je Rock Marinfest zablistao u punom sjaju i već su počele pripreme za sljedeću godinu koja bi opet trebala donijeti nešto novo.
Mario Kokaj
Možda ste propustili...

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

Najčitanije iz rubrike