Kultura
DAN KOMEMORACIJE JOŠ NIJE POZNAT

Oproštaj od Aleksandra
Objavljeno 27. prosinca, 2019.

Rođen u Osijeku 17. lipnja 1974. Aleksandar je Bogdanović Akademiju umjetnosti završio u Novom Sadu, u klasi prof.Branka Pleše. Najvažnije uloge: Čičikov, Mrtve duše; Hemon, Antigona; Ljvov, Ivanov; Oliver Urban, Leda, Isljednik Hrvatska Antigona; Charles, Vedri duh; Đavo, Don Huan u paklu; George, Tko se boji Virginije Wolf (INK Pula), Rudolf Steiner, Unterstadt; Jerotije, Sumnjivo lice; Anđeli Babilona, Gradonačelnik...


Nagrade: Nagrada za glavnu ulogu (Čičikov, Mrtve duše) na Festivalu vojvođanskih pozorišta, 2009.; Nagrada za glavnu ulogu (Vitez Oliver Urban) na Marulićevim danima 2011., nominacija za Nagradu hrvatskoga glumišta (sporedna muška uloga) za Levina (Ana Karenjin), 2014., nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta (glavna muška uloga) za Georga (Tko se boji V.Woolf) INK Pula, Mostarska liska (uloga Jerotije, Sumnjivo lice).


Filmovi i serije: Posljednja audijencija RTS, Plavi voz, Janko Baljak, Larin izbor (33., 34. i 35. epizoda), Počivali u miru (3. epizoda), Most na kraju svijeta, B.Istvančić, Ponoćno sivo, B. Ištvančić, Novine, Matanić, Novine 2, Matanić.


Kako će posljednji ispraćaj Aleksandra Bogdanovića biti u Novom Sadu, nakon dogovora s obitelji objavit će se dan i vrijeme pokopa kao i komemoracije koja će se održati u HNK u Osijeku.

U ulaznom foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku postavljena je knjiga žalosti u koju se mogu upisati Aleksandrova publika, kolege i prijatelji. Osjećaji i poruke mogu se upisati u knjigu svakoga dana.

 N.Vek.

Možda ste propustili...

VELIKI KONCERTI U DORTMUNDU I MONSCHAU

Zagrebački solisti obilježavaju Beethovenovu godinu

"ŽENE U CRVENOM" PREMIJERNO U HNK-U

Kada još malo "omekša", bit će to urnebesno

DRAGANA RADUSINOVIĆ TAFRA U OSIJEKU “TAJKUNOVA KĆI”

Važniji likovi u karakteru imaju neki djelić mene: prkos ili smisao za humor

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJEN ROMAN "TAJKUNOVA KĆI"

Tafra: Novinari su male bebe za književnike

2

FILMSKI NATJEČAJ ZA DJECU I MLADE

Naš online život o kojem roditelji ništa ne znaju

3

NOVI RAD DAMIRA BARTOLA INDOŠA:

Kuća ekstremnog muzičkog kazališta