Novosti
PROJEKT "ODGOVORNE POTROŠAČICE"

Čuvajte okoliš, darove ne zamatajte u ukrasni papir
Objavljeno 20. prosinca, 2019.
Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske poziva potrošač(ic)e da uz brigu prema bližnjima pokažu i brigu prema okolišu. Iz udruge kažu kako je najbolji način da građani počnu čuvati prirodu taj da se prestanu koristiti plastikom ili to smanje.


Umjesto u ukrasni papir, koji se ne može reciklirati, darove zamotajte na originalan način. "I bez ukrasnog papira dar u srce dira" naziv je edukativne kampanje Fonda za zaštitu okoliša. Naime, na papiru za omatanje rijetko se nalazi oznaka glede recikliranja ili zbrinjavanja. Odgovarajuća objašnjenja ne možemo očekivati ni od prodavača.


- Različite vrste papira za pakiranje koje možete kupiti u gotovo svakoj trgovini međusobno se ne razlikuju samo po izgledu nego i po sastavu. Možete birati između plastike, voštanog papira..., ali prosječnom potrošaču je na pogled, čak i na dodir, teško razlikovati tip papira za pakiranje, što dodatno komplicira odlaganje kad je papir poslužio svojoj svrsi.
"Odgovorne potrošačice!" naziv je novog projekta Društva Potrošačica koji se provodi u Novoj Gradišci, Požegi i Slavonskom Brodu, a kojim se želi educirati o odgovornoj potrošnji i proizvodnji. Cilj projekta je da potrošači pridonesu ostvarivanju ciljeva održivog razvoja - kažu "potrošačice". S.Lacić
Možda ste propustili...

UPUTILI ZAHTJEV MINISTRU OBRAZOVANJA

Nastavnici: Zaštitite nas od protivnika mjera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UOČI UNUTARSTRANAČKIH IZBORA RASKOL SVE IZVJESNIJI

Zastupnica otvorila ured
u središtu grada koji u
osječkom SDP-u ignoriraju

2

U HRVATSKOJ SKOK: 1.835 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM

U OBŽ 87, u VSŽ 42 novopozitivne ososbe

3

IŠČEKIVANJE OBITELJI I SIGURNOSTI DOMA

Ove godine posvojeno 79 djece, a "na čekanju" je i dalje više od 1650 potencijalnih posvojitelja