Novosti
Kolinda Grabar-Kitarović u Osijeku

Želim da pokažemo cijelom svijetu koliko je Slavonija moćna
Objavljeno 16. prosinca, 2019.
Kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović sedam dana prije izbora Osječanima se obratila u prepunom Zrinjevcu

Na ovim izborima nismo bitni ni ja, ni Milanović, ni Škoro, već budućnost Hrvatske i tako se i postavimo, a ovdje sam samo predstavnica programa za našu voljenu Hrvatsku kakvu želimo, prosperitetnu i naprednu. Ovaj program su vaše želje i jamčim da nikada neću dopustiti da moj ego prevlada nad hrvatskim narodom, jer narod je izvor vlasti u ovoj državi, poručila je u nedjelju, samo sedam dana prije predsjedničkih izbora, aktualna predsjednica Republike Hrvatske i kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Kolinda Grabar-Kitarović na velikom skupu u Osijeku.


Naime, samo dvadesetak dana od svog prošlog posjeta Osijeku, Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji šefa svog izbornog stožera i ujedno župana osječko-baranjskog Ivana Anušića ponovno se obratila svojim stranačkim kolegama, ali i svim biračima s područja Osijeka u prepunoj dvorani Zrinjevac, gdje podrška uz gromoglasno skandiranje i pljesak nije izostala. Kandidatkinja Grabar-Kitarović osjetila je potrebu da Osječanima približi svoje razloge zbog kojih je za šefa svog izbornog stožera odabrala čovjeka s osječkog područja, a što je čin koji joj je donio veliki broj bodova kod Slavonaca.


- Ivana sam odabrala jer je branitelj i bio je spreman dati život za svoju domovinu. On ni danas ne želi bogatstvo i slavu, već se brine o Hrvatskoj. Ujedno dolazi iz kraja koji je sličan mome, gdje je obitelj svetinja i gdje, slagali se mi ili ne, u obitelji uvijek podržavamo svoje. To je smisao života u Hrvatskoj. Treće je što sam htjela pokazati da Hrvatska nije samo Zagreb. Za mene svaki pedalj Hrvatske znači isto kao Zagreb, kao Rijeka i Grobnik. Naime, Ivan isto dolazi iz naroda, a narod je moja snaga - bila je prisno iskrena sa svojim simpatizerima Grabar-Kitarović.

Vratiti sjaj Osijeku


Bez pisanog govora i vrlo otvoreno, Grabar-Kitarović u nedjelju se prisjetila svega što ju veže uz Slavoniju, a priznala je i kako joj je Osijek jedan od najljepših gradova u Europi, kako joj je želja vratiti mu srednjoeuropski zlatni sjaj iz vremena "Kaiserin und Königin"


- Želim da Slavonija pokaže cijelom svijetu koliko je moćna i da cijela Slavonija prodiše. Stoga pozdravljam i Projekt Vlade Republike Hrvatske Slavonija, Baranja i Srijem i želim oživjeti poljoprivredu, jer ja sam odrasla s mamom i tatom koji nisu završili ni osnovnu školu i bavili su se poljoprivredom, a bili su mudriji od onih koji se nazivaju inteligencijom a ne znaju kako se u Hrvatskoj živi. Stoga se zajedno s Vladom borim za fondove jer vama ne treba nikakva pomoć, već vam treba pružiti normalne uvjete za rad da zarađujete kako znate - poručila je Grabar-Kitarović.


I dok se u medijima opetovano ponavlja kako su predsjedničke ovlasti iznimno ograničene, te prvi čovjek države nema pretjerane mogućnosti sudjelovanja u izvršnoj vlasti, kandidatkinja HDZ-a tvrdi kako to nije točno i kako ona neće biti fikus na Pantovčaku. "Ne želim nikakve simbole na čelu države, salonske političare i ne trpim nerad. Ja se teško umaram i to sam pokazala, a radit ću još i više. Otvorit ću nova radna mjesta jer već imam dogovore s nekim državama da nam naši mladi odu na usavršavanje u inozemstvo i da se vrate u Hrvatsku. Znate li što bi to značilo za mlade u Hrvatskoj?" upitala je Grabar-Kitarović.


Na osječkom skupu Grabar-Kitarović nije se željela osvrtati na svoje protukandidate, ali je aludirajući na Miroslava Škoru rekla kako je 1991. mogla dobiti vizu za SAD-a, ali ona nije željela otići jer je smatrala da je dužnost ostati u domovini.


- Ne mrzim nikoga i neka mi se ismijavaju koliko hoće da se guram u prve redove, ali ja se ne guram zato što sam Kolinda, nego zato što sam vaša predsjednica i predstavljam vas, a vi zaslužujete biti u prvom redu. Stoga se ujedinimo u ljubavi za domovinu po uzoru koji su nam pružili naši nogometaši prošle godine. Hajdemo se usredotočiti ne na svađe nego na zajedništvo, jer Hrvatskoj je mjesto među najprosperitetnijim državama svijeta. Treba nam rad i dostojanstvo, kako su nas učili naši stari. Zato vam kažem, nemojte podcjenjivati svoj glas. Meni je svaki glas bitan jer je od vas i vi ćete mi uz moju obitelj biti na prvom mjestu - poručila je svim biračima u nedjelju iz Osijeka Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica je globalni brend

Šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović, Ivan Anušić, u svom je uvodnom govoru u kojemu je pozdravio sve koji su došli javno iskazati podršku kandidatkinji HDZ-a naglasio kako je Kolinda Grabar-Kitarović danas hrvatski globalni brend.

- Kada govorimo o Kolindi, onda treba znati da je ona osoba koja živi HDZ, i to ne samo kao stranku nego ideju prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i sve ono što je zamislio 1991. i sve što se gradilo do njegove smrti. To je sve ono što se izgubilo poslije i što se rastakalo do njezina dolaska na Pantovčak. Kolinda predstavlja ono najbolje što HDZ ima i najbolje što ima Hrvatska na političkoj sceni. To vam jamčim jer smo sate i sate proveli razgovarajući. U ovih pet godina nitko nije naišao na smrknuto lice predsjednice, jer ona već pet godina radi i promiče najbolje stvari o Hrvatskoj. Bio sam u nešto zemalja Europe i svijeta i, primjerice, u Narodnoj Republici Kini, gdje ima gotovo 1,5 milijardi ljudi, pitali su me samo dvije stvari, a to je poznajem li Kolindu i poznajem li naše nogometaše. Svi znaju za našu predsjednicu. Ona je postala globalni brend i otvara vrata na svim kontinentima ovog svijeta - poručio je Anušić.

Nefreteta Z. Eberhard

Anušić: Sjetimo se kakvi su bili prethodnici
Šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović, Ivan Anušić, ponovno se osvrnuo i na protukandidate u utrci. "Sjetimo se kakva smo dva prethodnika Grabar-Kitarović imali. Jedan je poslao točno 666 transkripata u Haag na temelju čega su se proganjali hrvatski generali, a drugi je rekao da se u Hrvatskoj probudila ustaška guja. Zar se tako zastupa i brani svoju državu? Sada imamo kandidate koji se pozivaju na vjeru, ljubav i domovinu, ali ako ideš u izbornu utrku s pričom o vjeri, ljubavi i domovini, onda si 1991. morao biti u toj domovini. Ovom drugom kandidatu vjera, ljubav i domovina ništa ne znače, pa mu se to ne ubraja u grijeh", poručio je Anušić.

Radić: Ovaj skup jasna je poruka
U nedjelju je uoči govora Kolinde Grabar-Kitarović sve osječke simpatizere kandidatkinje HDZ-a prvi pozdravio upravo predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić. "Ovaj skup u Osijeku jasna je poruka što Osijek i Slavonci misle. Znam da niste sumnjali u Osječane, jer oni su bili u prvim redovima kada se branila domovina i Osijek je ostao nepokoreni grad. Danas se domovina i Osijek vole radom, rezultatima i projektima i na nama je da ih razvijamo i da naša djeca bolje žive nego naši roditelji. Za Osijek i Hrvatsku svi želimo najbolje i nema kompetentnije osobe od Kolinde Grabar-Kitarović jer nema osobe na ovim izborima koja više voli domovinu", poručio je Osječanima Ivan Radić.

Možda ste propustili...

NACIONALNO I ETNIČKI MOTIVIRAN INCIDENT U PANČEVU U SRBIJI

Napadnuti hrvatski državljani, napadač pritvoren

Najčitanije iz rubrike