Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

NEXE lako s Vardarovim pričuvama za kraj 2019.
Objavljeno 16. prosinca, 2019.
Susretom je obilježeno 60 godina našičkog rukometnog kluba, pa su se na videozidu, ali i u dvorani, izmjenjivali čestitari

U pravom svečanom ambijentu odigrana je posljednja utakmica u SEHA-Gazprom lige u Našicama. Rukometaši NEXE-a dočekali su Vardar, aktualnog europskog prvaka čije su zvijezde već uzele kratki odmor prije odlaska u kampove svojih reprezentacija gdje će odrađivati pripreme za Europsko prvenstvo. Tako u Našice nisu ni doputovali Djibirov, Kristopans, Skube, Atman, Stoilov…

Ovaj susret Našičanima je poslužio i kako bi obilježili 60 godina svoga rukometnog kluba. Stoga je svečanost uveličana dolaskom same predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, koja je na proputovanju kroz Slavoniju zastala i u Našicama. Na tribinama je sjedila i delegacija HRS-a koju su predstavljali predsjednik Tomislav Grahovac, izbornik Lino Červar, tajnik Damir Poljak, a pozivu se odazvao i bivši trener koji je gradio vrhunski NEXE Kasim Kamenica. Tijekom susreta na videozidu, uz slike brojnih generacija i igrača našičkog rukometnog kluba, puštane su i snimke čestitki, koje su uputili i "vatreni" - izbornik Zlatko Dalić, Ivica Olić, Domagoj Vida, Luka Modrić i Ivan Rakitić, ali i "kauboji" - izbornik Červar, zatim Domagoj Duvnjak,. Blaženko Lacković, Alen Blažević, koji je jedan od najboljih izdanaka RK-a NEXE.

Vardar s pričuvama
Na terenu također nije ništa prštalo, posebno ne u obrani, pa su se i igrači uklopili nekako u takav slavljenički ambijent. Uostalom, sve je jasno što se tiče poretka A skupine, Vardar je osigurao prvo mjesto, dok će NEXE u doigravanje s pete pozicije. Našičani su tijekom prvog poluvremena protiv B momčadi Vardara imali stalno vodstvo. Izraženije su do njega došli tek u završnici prvog poluvremena kada se na odmor otišlo s četiri pogotka prednosti za domaći sastav.

Laka pobjeda za kraj
Za Hrvoja Horvata, trenera NEXE-a, bila je ovo prigoda za rotiranje momčad. Tako je u drugom poluvremenu na vrata umjesto reprezentativca Morena Cara stao Mihailo Radovanović. I nastavio tamo gdje je Car stao, koji je prvo poluvrijeme okončao sa šest obrana. Već u prvih sedam minuta nastavka Radovanović je imao pet obrana, među kojima i skinuti sedmerac, pa je tada prednost Našičana narasla na visokih 23:14. Reagirala je tada klupa Vardara pozvavši time-out. Ništa to nije donijelo dobroga kod gostiju, sredinom poluvremena ponovno su morali reagirati jer je rezultat glasio 29:16 za "gromove", pa je već bilo jasno kome će pripasti pobjeda. Vardar je do kraja susreta pokušao u napadu sa "sedmim igračem", ali to je samo omogućilo nekoliko lakih pogodaka za domaći sastav. Za petoricu igrača NEXE-a i trenera Hrvoja Horvata neće dugo trajati odmor. Već u utorak morat će se odazvati treninzima hrvatske rukometne reprezentacije. Treba reći kako se nastupu na EP-u nada i NEXE-ov pivot Živan Pešić, koji je na širem popisu reprezentacije Srbije.

Krešimir Lacković
NEXE 42 (18)

VARDAR 26 (14)

NAŠICE – Dvorana OŠ kralja Tomislava. Gledatelja: 1800. Suci: Marko Boričić i Dejan Marković (Srbija).

NEXE: Lelić (2+0), Car (6+0), Radovanović (6+1), Eter 3, Mileta 2, Barišić-Jaman 5(3), Dumenčić 3, Buvinić 5, Jelinić 5, Vida 1, Severec 6, Pešić 1, Tomić 8, Jaganjac 3 i Pribetić.

VARDAR: Gogov (2+0), Kizić, Kukulovski 7, Dimitrioski 1, Gashoski 1, Karapalevski 4, Duka 2, Angjelovski, Krstevski 3, Jankovski 2, Jakimovski, Atanasovski 2, Angjelovski i Kjosevski 4.

SEDMERCI: NEXE 3(3), Vardar 4(3); ISKLJUČENJA: NEXE 8 minuta (Buvinić 2, Jelinić, Severec), Vardar 2 minute (Gashoski).
Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike