Sport
HRVOJE HORVAT, TRENER NEXE-A

Ispadanje iz Europe bilo je nesretno, bit će ove zime pojačanja
Objavljeno 16. prosinca, 2019.
Pretjerano bi bilo reći kako je NEXE za kraj sezone srušio europskog rukometnog prvaka jer ovo je ipak bila pričuvna momčad Vardara bez onih najvećih zvijezda koje su još ostale u skopskom klubu nakon što su prošle sezone u Koelnu ostvarili senzacionalan pothvat dovevši u Sjevernu Makedoniju drugi naslov klupskog prvaka Europe. Bila je ovo NEXE-u četvrta pobjeda za konačno peto mjesto u A skupini. Stoga ni trener NEXE-a Hrvoje Horvat nije bio u oblacima nakon ostvarenoga na kraju godine.

- Naravno da nas ovaj rezultat i pobjeda ne smije zavarati. Bila je ovo utakmica koja je prošla u revijalnom tonu, a ovo nije najjači Vardar nego momčad koja ima budućnost - rekao je Horvat, koji je ukratko analizirao proteklu polusezonu.

- Sigurno je mogla biti i koja pobjeda više. Ispadanje iz Europe stvarno je bilo nesretno. Nismo zadovoljni i ne možemo biti sretni, ali smo objektivni. Nijednu utakmicu tijekom polusezone nismo bili kompletni. Ljetos smo izgubili kičmu momčadi jer teško je odmah nadomjestiti Lebana koji vuče Pivovarnu Laško u Ligi prvaka ili Gadžu i Šipića, koji su danas vrlo bitni igrači u PPD Zagrebu. Svjestan sam kako se očekuje odmah rezultat, ali to nije lako. Mislim kako smo na dobrom putu. Osobno, vjerujem kako ova momčad ima lijepu budućnost.

A kakva je najbliža budućnost NEXE-a? U 2020. godinu i 61. godinu svoga postojanja ulazi bez sudjelovanja u EHF kupu. Kako nadomjestiti šest vrhunskih utakmica na koje su sigurno svi računali?

- Morat ćemo revidirati ciljeve jer onoga čega nema, bez toga moramo. Napravit ćemo drukčiji plan i dobro se pripremiti za nastavak sezone kako bi i dalje kod ove momčadi bio vidljiv napredak.

Hoće li možda biti promjena u momčadi?

- Radimo na dovođenju jednoga vanjskog igrača. Također, planiramo pojačati i obranu. To bi se, vjerujem, moglo znati već do kraja sljedećeg tjedna.

Horvata je s tribine gledao Lino Červar. Već od utorka počinje njihova zajednička suradnja u taboru hrvatske reprezentacije. S Horvatom će u reprezentaciju i Marin Jelinić, Fran Mileta, Ivan Vida i Moreno Car, a naknadno je pozvan i Halil Jaganjac.

- Dok me nema, treninge će voditi Franjo Lelić, a bit će i lakše jer trener vratara Nino Pavelić i kondicijski trener Mirko Krolo neće ovaj put biti s reprezentacijom. Mislim da su stvari što treba raditi svima jasne, tako da se ništa neće bitno promijeniti dok mene ne bude - zaključio je Horvat i, naravno, svim pratiteljima NEXE-a zaželio čestit Božić i još bolju 2020. godinu. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku