Sport
POBJEDA ŽRK OSIJEK U 1. HRL

Najbolje izdanje za pobjednički oproštaj od 2019.
Objavljeno 16. prosinca, 2019.
Osječanke su kod kuće nadigrale četvrtoplasirane Varaždinke i zasluženo osvojile novi pun plijen

Rukometašice Osijeka pobjednički su se oprostile od 2019. godine, svladavši u dvorani Zrinjevac četvrtoplasiranu Koku s 30:26.

Za drugo uzastopno slavlje Osječanke su pokazale svoje najbolje ovosezonsko izdanje dopustivši gošćama samo u uvodnim minutama rezultatsku prednost. Serijom 3:0 Osijek je u 11. minuti prvi put poveo (5:4), a nedugo potom stigao je i do dva gola razlike nakon čega se igralo pogodak na pogodak. Sve do same završnice poluvremena u kojem je domaća ekipa osigurala odlazak na odmor s tri gola viška (15:12). Iako trener Jasmin Mrkonja nije previše rotirao, obrana je bila dovoljno čvrsta, dok je napad bio raznovrsniji negoli u nekim prijašnjim susretima. Rezultat toga bilo je održavanje stečene prednosti bez većih problema te bez uobičajenih „crnih rupa“ koje su Osječanke znale stajati bodova. Umjesto toga domaće su rukometašice u 47. minuti odmaknule na „plus četiri“ (23:19), a kada su u 51. povele i s pet golova viška (26:21), bilo je izvjesno kako će bodovi ostati u Zrinjevcu.

Veliku ulogu u domaćem slavlju imala je Petra Jeršek, koja je predvodila suigračice sa sedam pogodaka, bez ijednog promašaja, uz još nekoliko asistencija.

- Pohvalila bih cijelu ekipu, jer ovu i prošlu utakmicu kod Murvice napokon igramo sve do jedne. Jedino tako možemo dolaziti, jer ako će se isticati samo jedna ili dvije igračice, onda teško možemo išta postići. Mislim da nam je ova pobjeda bila naplata za Bjelovar, protiv kojeg smo nesretno izgubili jedan razlike, a isto smo cijelu utakmicu imale vodstvo. Izbjegli smo ovaj put i te "crne rupe" za koje sam i prije govorila da je sve u našim glavama i da jedino same sa sobom to moramo riješiti. Evo, polako je sve to počelo dolaziti na svoje. Očekivale smo ovu pobjedu nakon koje sad možemo sa smješkom otići na praznike - rekla je nakon odlične igre, svoje i cijele ekipe, srednja vanjska ŽRK Osijek.

Odličnu realizaciju (pet golova iz šest udaraca) imala je i Josipa Jerčinović, koja ističe smirenost u igri kao jedan od razloga uspješnog oproštaja od natjecateljske 2019. godine.

- Napokon smo imale smirenost u igri, nije bilo onih "crnih rupa", zbog kojih smo gubili one utakmice prije. Strpljenje nam se isplatilo. Bilo je i jako lijepih napadačkih akcija, ovaj put nas je sve nekako išlo, no to je trud i rad svih treninga tijekom godine. Malo nas je i sreća napokon pomazila, nadam se da će ovako biti i u 2020. godini. Priželjkivale smo ovakav završetak godine, same sebi smo zadale zadatak dobiti ove dvije posljednje utakmice, i čini se da ćemo tako morati i ubuduće, jer očito tako bolje funkcioniramo - poručilo je desno krilo Osječanki nakon pobjede u posljednjem ovogodišnjem kolu, budući da se prvenstvo nastavlja krajem siječnja.

Goran Roguljić
Osijek       30 (15)

Koka       26 (12)

OSIJEK – Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 250. Suci: Lovro Kasunić i Sašo Nikolovski (oba Karlovac).

OSIJEK: Borac (1+0), Putnik, Hren 4, Lacković 4, Jerčinović 5, Milas, Prskalo, Jeršek 7, Zagorščak 1, Špoljarić, Brkić (8+1), Frančić, Sablić 3, Milić 6, Šoš.

KOKA: Jalušić 4, Balajić, Domjan 5, K. Mrazović 8, Rogina, Bešenić, Jurčić 4, Šopar (2+0), Blažek 1, Tušek (5+0), M. Mrazović 1, Ljubić, Dežić 3.

SEDMERCI: Osijek -, Koka 1 (0); ISKLJUČENJA: Osijek 2 minute (Zagorščak 2), Koka 6 minuta (Domjan 2, K. Mrazović 2, M. Mrazović 2).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike