Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠA

Omrčen krivac za prvi domaći poraz
Objavljeno 16. prosinca, 2019.
Nisu odbojkaši s Drave odradili kvalitetan posao u 10. superligaškom kolu. Platili su zato i cijenu, doživjeli su prvi domaći ovosezonski poraz, tek drugi ukupno u ligaškom dijelu. Nakon pet pobjeda, serija je pukla na domaćem parketu, a iz Gradskog vrta dva boda zasluženo nosi Split, koji je tako istom mjerom, u pet setova, uzvratio Mursi-Osijek za ishod iz prethodnog međusobnog ogleda. On se dogodio na samom otvaranju prvenstva, ali stvari su se u međuvremenu malo promijenile, bar što se splitskog sastava tiče. On je nedavno osnažen za Igora Omrčena, a igrač takvog kalibra nosi i prevagu, radi razliku na parketu, suigrače čini boljima. To se i dogodilo na ovoj utakmici, gdje su gosti isključivo zbog Omrčena pokvarili "mursašima" uspješnu domaću statistiku.

Daleko da je i Split s povratnikom na hrvatske parkete nepobjediv. Mogao je domaćin čak izvući stvar u petom setu, ali s obzirom na to kako je igrao većim dijelom utakmice, možemo slobodno reći da to nije ni zaslužio.

- Nezadovoljan sam prikazanim, kao i pristupom i motivacijom koja je bila suprotna od one koju sam očekivao. Bez obzira na to tko je s druge strane, mi smo morali igrati našu igru, ali nje nije bilo. Omrčen jasno izaziva respekt, ali sam očekivao da će kod mojih igrača izvući dodatni motiv, jer nemaš u karijeri baš čestu prigodu nadigravati se protiv takvog odbojkaša. U dva seta koja smo dobili također nismo bili pravi, ali smo smanjili broj pogrešaka, koje pak nismo uspjeli izbjeći u odlučujućem setu i zasluženo smo poraženi - priznaje trener Murse-Osijek Mario Teppert.

Ovaj poraz nije drastično poremetio ambicije i stanje na ljestvici, osječka je momčad još uvijek ozbiljan kandidat za osvajanje drugog mjesta. No ovakva beskrvna izdanja više se ne bi smjela ponavljati, a da su izvukli pouke, odbojkaši s Drave moći će pokazati sljedećeg vikenda kada stiže Kitro Varaždin. N. Benčina
MURSA-OS.       2

SPLIT       3

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 60. Suci: Piščak i Horvat.

MURSA-OSIJEK: Bešlić, Ilić, Kraljević, Marinović, Šimunić, Gubić, Suk, Prlić, Škugor, Šućur, Varga, Nedić, Stanković.

SPLIT: I. Ćosić, Glaurdić, F. Ćosić, Dell’orco, Sabljić, Kozlica, SKočić, Omrčen, Karaula, Vukasović.

REZULTAT PO SETOVIMA: 19:25, 26:24, 21:25, 25:17, 12:15.
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike