Sport
BOKSAČKI MEMORIJAL “VLADIMIR STOJIĆ”

Nikola Davidović iz Borova najbolji boksač na Sjenjaku
Objavljeno 16. prosinca, 2019.
(Naj)stariji osječki boksački klub Mladost po 17. put organizirao je "Memorijal Vladimir Stojić", priredbu koja se održava u spomen na njihovog člana poginulog u Domovinskom ratu.

U dvorani za borilačke sportove na Sjenjaku koja nosi Vladino ime osim domaćih boksača stigli su i članovi Boksačkog kluba Borovo iz Vukovara i Radničkog iz Slavonskog Broda. Održano je pet borbi od mlađe kadetskog do seniorskog uzrasta, a turnir je otvorio meč u ženskoj konkurenciji do 60 kilograma, gdje su snage odmjerile dvije članice BK Borovo Stela Ristović i Aleksandra Vučinić. Na kraju je pobjedu odnijela Ristović, što je bio uvod u ostatak revije. Borovo je iznjedrilo najboljeg boksača memorijala. U konkurenciji seniora do 81 kg Nikola Davidović svladao je domaćeg "mladostaša" Mislava Jularića. Najbolji tehničar bio je osječka uzdanica osvajač medalja na državnim prvenstvima u mlađim uzrastima Roko Tomić. On je svladao Dima Leskovca iz Borova. Najborbeniji par proglašen je onaj na kraju revije. Naime, snage su u konkurenciji seniora do 60 kg odmjerili su Davor Vujnović iz Mladosti i Kristijan Simić iz brodskog Radničkog. Odlukom sudaca meč je proglašen neriješenim pa su stoga i opravdali titulu najborbenijeg para. U svakom slučaju pohvalno je za BK Mladost održavanje tradicije i sjećanje na svoga člana. Osijek sada ima dvije tradicionalne boksačke priredbe, a svakako bi bilo poželjno obje priredbe vremenski odvojiti. Naime, Osijek boxing open u organizaciji BK Osijek, održan je samo šest dana prije "Stojićevog memorijala". Održavanjem turnira u dva potpuno odvojena termina tijekom godina mladi bi slavonski boksači uz minimalne troškove dobili prigodu imati dvije natjecateljske provjere tijekom godine, što je sigurno nužno za razvoj mladih boksača uoči nastupa na završnicama državnih prvenstava.

Rezultati: žene do 60 kg: Stela Ristović (Borovo) - Aleksandra Vučinić (Borovo) 2:0; mlađi kadeti do 57 kg: Danijel Đukić (Radnički) - Dino Mojzeš (Borovo) 2:0; seniori do 81 kg: Mislav Jularić (Mladost) - Nikola Davidović (Borovo) 0:2; kadeti do 68 kg: Roko Tomić (Mladost) - Dima Leskovac (Borovo) 2:0; seniori do 60 kg: Davor Vunović (Mladost) - Kristijan Simić (Radnički) 1:1. K.Lacković
Turnir je otvoren mečom u ženskoj konkurenciji do 60 kg gdje su snage odmjerile dvije članice BK Borovo
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike