Sport
BOKSAČKO PRVENSTVO BALKANA

Luka Pratljačić okitio se srebrom u Turskoj
Objavljeno 16. prosinca, 2019.
Član Boksačkog klub Osijek Luka Pratljačić s Prvenstva Balkana, koje je održano u turskoj Antalyji, vraća se kući sa srebrnom medaljom. Osječki superteškaš imao je u Turskoj tri vrlo kvalitetne borbe, a pokleknuo je tek u finalu, u kojem se također prikazao u vrlo pozitivnom svjetlu. U četvrtfinalu Pratljačić je prekidom u trećoj rundi svladao suparnika iz Rumunjske Daniela Costelu. U polufinalu je bio bolji od Srbina Vladana Babića odlukom sudaca 4:1, što mu je donijelo finalni meč protiv Kenana Husovića, seniorskog prvaka Njemačke, koji boksa pod crnogorskom zastavom. Iskusniji suparnik s "njemačkom licencom" na kraju je u vrlo zanimljivom i neizvjesnom meču slavio podijeljenom odlukom sudaca, pa je Pratljačiću pripala srebrna medalja koju je primio s povezom na oku. Luka je, naime, u posljednjoj rundi pretrpio ozljedu desnog oka koja mu je ubrzo sanirana, pa većih posljedica neće biti.

- Meč je bio izvanredne kvalitete, vrh vrhova. Mislim da je mogao otići na obje strane, a na kraju ne samo da je podijeljena odluka sudaca, nego i prema reakciji publike vidi se kako je to bio neizvjestan meč, pa ostaje mali žal što nije postao i prvak. Ovo nam je golemo iskustvo. Iza Luke su tri odlična meča, osvojio je vrijednu medalju i sada nastavlja, dakako u još snažnijem ritmu - rekao nam je Matej Matković, trener osječkog superteškaša kojeg prvi veliki izazov slijedi već u siječnju sljedeće godine.

Naime, tada će se održati Prvenstvo Hrvatske, a trijumf bi mu otvorio vrata najvećih natjecanja i kvalifikacija za Olimpijske igre. K.L.
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike