Regija
GRADSKO VIJEĆE SLATINE

Novi proračun -
108,4 milijuna kuna
Objavljeno 15. prosinca, 2019.
SLATINA

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća prisutno je bilo svih 17 vijećnika.

Pitanja gradonačelniku Denisu Ostrošiću i pročelnicima Krunoslavu Šaraboku i Marinu Kokoriću na aktualnom satu odnosila su se na velike gradske projekte koji su u provedbi, na planirane investicije u sljedećoj godini, na prometnu problematiku u gradu, na povećanje kapaciteta vrtića, na problem nedostatka pitke vode u naseljima Ivanbrijeg, Golenić i Lukavac, neodobravanje projekta slatinskog širokopojasnog interneta i drugo. Većina odluka, izvješća, programa i planova usvojena je jednoglasno, a određene rasprave vođene su o odlukama o komunalnom redu na području grada i rebalansu gradskog proračuna za 2019. godinu, koje su usvojene glasovima vladajuće većine i uz suzdržanu oporbu.

U raspravi o prijedlogu proračuna za 2020. godinu predsjednica oporbenog Kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP-HSU Sanja Bošnjak istaknula je da bi bilo bolje realno planirati proračun zbog neizvjesnosti prihoda od pomoći iz Programa regeneracije malih gradova. Predsjednica Odbora za financije i proračun Darija Krznarić iz SDP-a upozorila je na potrebu pravovremenog dostavljanja materijala i nedostatak detaljnijih obrazloženja. Nakon kraće rasprave, gradski proračun za 2020. godinu u iznosu od 108.418.142,85 kuna usvojen je s devet glasova "za" i osam suzdržanih.

Uz čestitku vijećnicima i svim građanima Slatine i prigradskih naselja u povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, gradonačelnik Ostrošić je vijećnicima i ostalima prisutnim na sjednici uručio prigodne darove. P.Ž.

Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca