Mozaik
IZBOR ZA MISS WORLD 2019.U LONDONU

Katarina Mamić zablistala
u nacionalnoj haljini
Objavljeno 15. prosinca, 2019.
Za Miss svijeta među 125 ljepotica odabrana je Toni Ann Singh (Miss Jamajke)

U prekrasnom ambijentu u Londonu održan je prestižni izbor za Miss svijeta, na kojem je titulu najljepše ponijela Toni Ann Singh (Miss Jamajke), prvom pratiljom proglašena je Ophely Mezino (Miss Francuske), a titulom druge pratilje okitila se Suman Ratan Singh Rao (Miss Indije).


Predstavnica Hrvatske, prelijepa Katarina Mamić nije uspjela ući u TOP 40 najljepših, no publiku je oduševila kada se na pozornici pojavila u nacionalnoj haljini Zorana Aragovića, koju je pronijela na glazbu iz opere Ero s onoga svijeta.


Ove su godine u TOP 40 ušle: Antigva & Barbuda, Australija, Brazil, BVI, Kina, Cookovo Otočje, Danska, Engleska, Francuska, Gvajana, Hong Kong, Indija, Indonezija, Jamajka, Kenija, Malezija, Meksiko, Moldova, Mongolija, Nepal, Nigerija, Novi Zeland, Paragvaj, Filipini, Poljska, Portugal, Portoriko, Rusija, Škotska, Južna Afrika, Španjolska, Tajland, Trinidad & Tobago, Tunis, Uganda, Ukrajina, SAD, Venezuela, Vijetnam, Wales, potom u TOP 12 ušle su Kenija, Nigerija, Brazil, Meksiko, Indija, Nepal, Filipini, Vijetnam, Jamajka, Francuska Rusija, Cookovo Otočje, a nakon odluke prosudbenog povjerenstva u TOP 5 ušle su: Nigerija, Brazil, Indija, Jamajka i Francuska.


Miss Hrvatske, Katarina Mamić, proteklih tjedana boravila je u Londonu, gdje se natjecala na izboru za Miss svijeta. Katarina je dala sve od sebe da Hrvatsku predstavi u najboljem mogućem svjetlu, no kada je ljepota u pitanju, nijanse presuđuju.


Ivica Skoko i Zoran Aragović napravili su haljine za Miss svijet, tako je scensku haljinu napravio Ivica Skoko, a nacionalnu haljinu Zoran Aragović. Osim ovih kreacija Katarina Mamić u Londonu je nosila kreacije Ivane Jurić, Ivana Friščića, Duchess te odjeću Džemile Dilberović. Katarina Mamić nije otišla praznih ruku u London, te je poklonila Vučedolski nakit za natjecateljice iz 125 država na ovom prestižnom izboru, a na humanitarnoj aukciji bila je izložena slika Dimitrija Popovića. Moramo spomenuti da je Katarinu Mamić krasio nakit Infinity te Chantal design, što je još dodatno pridonijelo da Katarina zablista na ovom izboru.


Katarina Mamić predstavnica je Ličko-senjske županije i ujedno je 28. hrvatska ljepotica koja je išla na ovaj prestižan izbor ljepote. Studentica je novinarstva, a u slobodno vrijeme bavi se modelingom. S puno dojmova govorila je o ovogodišnjem izboru koji joj je, kako kaže, jedno veliko životno iskustvo.


‘‘Bilo je prelijepo ovih tjedana u Londonu. Upoznala sam puno ljudi, stekla divna prijateljstva. Sigurna sam da će mnogi doći u Hrvatsku na odmor i dala sam sve od sebe da svima približim našu zemlju. Nije mi žao ni zbog čega. Ovo mi je veliko životno iskustvo. Konkurencija je bila iznimno jaka, sve su djevojke prelijepe, ja sam dala sve od sebe kako bih Hrvatsku što bolje predstavila", istaknula je Katarina Mamić nakon održanog izbora u Londonu.


Direkcija Miss Hrvatske, na čijem je čelu Maja Vračarić, istaknula je kako je Katarina Mamić zablistala u nacionalnoj haljini Zorana Aragovića i kako je dala sve od sebe.


‘‘Naša predstavnica Katarina Mamić bila je prelijepa, vesela i uistinu je dala sve od sebe. Gotovo je zablistala na pozornici kad se pojavila u nacionalnoj haljini Zorana Aragovića, no nažalost nije ušla u TOP 40. Cijela delegacija iz Hrvatske bila je ponosna i s guštom smo sve pratili. Katarini je ovo iskustvo koje nema svatko priliku dobiti i sigurna sam da će iz ovoga puno toga dobroga izvući‘‘, rekla je Maja Vračarić, direktorica Izbora za Miss Hrvatske.
Izbor za Miss Hrvatske tako ide dalje, sljedeće godine bira se 29. hrvatska ljepotica koja će predstavljati Hrvatsku na ovom velikom prestižnom natjecanju koje okupi 125 ljepotica iz cijelog svijeta.


Mario Kokaj
Možda ste propustili...

DEBBIE HARRY I CHRIS STEIN S HIPGNOSIS SONGS FUNDOM

Prodali prava na 197 pjesama Blondie

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI PROJEKT OSJEČKOG KULTURNOG CENTRA

"Kultura u novoj Rupi": Prvi je nastupio Dino Dvornik Tribute band

2

CHRIS AUBER AMERIČKI STAND UP KOMIČAR OVE SUBOTE U OSIJEKU

Njemačka publika voli šale na svoj račun, američka ne

3

SFF: FILM “MARE” OTVARA NATJECATELJSKI PROGRAM

Andrea Štaka: Ne samo
da naša djeca odrastaju,
nego uviđamo da i mi odrastamo