Učionica
OBILJEŽEN 2. PROSINCA, DAN GRADA OSIJEKA

Rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac dobitnik Zlatne plakete „Grb Grada Osijeka“
Objavljeno 16. prosinca, 2019.

U povodu Dana grada Osijeka 2. prosinca 2019. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Osijeka.

Uz brojne uzvanike iz javnoga, gospodarskoga i kulturnoga života grada, svečanosti su nazočili izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar turizma Gari Cappelli te izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i predsjednika Hrvatskog sabora, osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Na sjednici su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama. Grb Grada Osijeka za životno djelo dodijeljeno je Zlati Živaković Kerže za jedinstven doprinos znanosti i istraživanju zavičajne povijesti. Zlatnu plaketu „Grb Grada Osijeka” dobio je prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, za izuzetan doprinos u području znanosti. Zlatne plakete „Grb Grada Osijeka“ dobili su i: Franjo Batorek za izuzetan doprinos kulturi grada i njegovanju tradicijske glazbe, Zvonimir Mitar za promicanje grada Osijeka i Republike Hrvatske u inozemstvu te Caritas Osijek za izuzetan doprinos u području socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti. Pečat Grada Osijeka dobili su Ivica Lučić, Joco Đukić, Vlado Grozdanić, Željko Barić, Udruga Bojna Frankopan, Gradski ogranak UHDDR-a, Konjički klub Osijek i Udruga Šokačka grana Osijek.

Dan grada Osijeka obilježava se 2. prosinca kada su 1786. godine tri dijela Osijeka (Tvrđa, Gornji i Donji grad) postali jedna cjelina. Ovogodišnja 233. rođendanska proslava vodila se krilaticom „Otvorena vrata grada“. Višednevna proslava obuhvaćala je 23 događaja iz različitih umjetničkih, športskih i obrazovnih područja, a trajala je od 29. studenoga do 5. prosinca 2019.

(HINA, Grad Osijek)
„Potvrda dugogodišnjega uspješnog timskog rada“

„Ovo priznanje koje mi je dodijelio Grad Osijek potvrda je dugogodišnjega uspješnog timskog rada, a takvim ga i doživljavam. Bez timskoga rada čovjek, kao socijalno biće, u životu malo toga postiže. Stoga zahvaljujem svim svojim dragim kolegicama i kolegama koji sa mnom rade godinama, koji me nikad nisu iznevjerili i koji se ustrajno, i dalje sa mnom, bave znanošću i istraživanjima kao i primjenom tih rezultata istraživanja u gospodarstvu, na dobrobit zajednice u kojoj živimo. Hvala svima u Gradu Osijeku koji su to prepoznali i predložili me za nagradu. To nam je dodatan motiv za još bolji znanstveno-istraživački rad“, istaknuo je rektor prof. dr. sc. Vlado Guberac.
Možda ste propustili...