Sport
"OTPISANI" POSTAO ČLAN UDARNE MOMČADI

Rakitić više igra jer je to zaslužio!
Objavljeno 13. prosinca, 2019.
Od otpisanog igrača do kapetana momčadi kratak je put. Bar kada je u pitanju hrvatski nogometni reprezentativac iz redova Barcelone Ivan Rakitić. Prije mjesec-dva bio je otpisan, u Barceloni su mu rekli kako ne računaju na njega i da može potražiti novi klub... Raketu je to pogodilo, ali nije slomilo. Digao je glavu, prihvatio se posla, vrijedno radio na treninzima i to mu se sad vraća. Došlo je do neočekivanog obrata i Raketa više nije samo "grijač klupe" i igrač koji dobiva mrvice na travnjaku. Trener španjolskog prvaka Ernesto Valverde počeo mu je ponovno vjerovati pa je Raketa opet član udarne postave. Uoči subotnjeg prvenstvenog susreta u kojem Barcelona igra protiv Real Sociedada trener katalonskog velikana kaže kako Rakitić provodi više vremena na travnjaku nego na početku sezone jer je to zaslužio.


- Vidim ga kao i ostale igrače. Znam da, kada se približimo zimskom ili ljetnom prijelaznom roku, postavljaju pitanja o njemu. To što sada igra u kontinuitetu je zato što je zaslužio - rekao je Valverde, koji je Raketu stavio u početnu postavu protiv Borussije Dortmund, Atletico Madrida, Mallorce i Intera, a Barca je pobijedila u svim tim utakmicama. Rakitić je opet na svom mjestu u sredini terena koje je u Barceloni držao od dolaska u klub 2014. pa sve do ovog ljeta. U kolovozu ga je Valverde posjeo na klupu i dugo držao na ledu, ali majstor se vratio dokazanom klasom i vrhunskom profesionalnošću. Rakitić uživa u ovim danima i vjeruje u svoj ostanak na Camp Nouu i nakon predstojećeg zimskog prijelaznog roka.


- Puno se toga dogodilo posljednjih mjeseci, a ponekad se događaju nerazumljive stvari. No to je sada iza mene - poručio je hrvatski nogometaš koji s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2021. godine. I. Li.
Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike