Sport
BOJAN BODRAŽIĆ

Osječki nogomet, i ženski i muški, vidim u hrvatskom vrhu!
Objavljeno 14. prosinca, 2019.
Dugogodišnji lider “zečica”, osim povratka ženskog kluba na državni vrh, vjeruje u identičan proboj muškaraca

Prošla sezona odnijela je državni primat s osječke Mačkamame! Nakon 12 u nizu osvojenih naslova nogometnih prvakinja Hrvatske, uglavnom upotpunjen osvajanjem Kupa, trofej namijenjen najboljoj ekipi u državi otišao je u splitski Park mladeži.

Čini se, međutim, ne zadugo jer je prva četvrtina sučeljavanja sa Splitom u tekućem prvenstvu pripala štićenicama trenera Tihomira Rudeža (1:0), čime je i psihološka prednost prešla na stranu popularnih osječkih "zečica". Tako upotpunivši nedvojbenu kvalitetu igračkog kadra kojem ne manjka ni rada, a uskoro će biti proširena konurencija za najbolji sastav koji će to nastojati dokazati već nadolazećeg ljeta.

- Bili smo i ponovno ćemo biti najbolja ženska nogometna ekipa u Hrvatskoj - samouvjereno je naglasio predsjednik ŽNK-a Osijek Bojan Bodražić. Zatim potkrijepivši izrečeno:

- Samozatajno smo ušli u ovu sezonu koja se povoljno za nas razvija brže nego što smo pretpostavljali, tako da s utemeljenim optimizmom razmišljamo o povratku primata. Prošlonedjeljni derbi sa Splitom pokazao je da smo već sada ipak nešto kvalitetniji sastav koji će uskoro biti pojačan. Zahvaljujući unutarnjim rezervama jer će kvartet državnih kadetskih reprezentativki imati pravo nastupa za seniorke među kojima su već četiri juniorke koje su, također, državne reprezentativke. Tome treba dodati i preostali kadetski tercet koji će za nekoliko mjeseci doći pod Rudežovu pasku. Pod čijom već rade četiri igračice iz "A" hrvatske vrste, a po kvaliteti taj je broj trebao biti puno veći, ali mislim da se neke više neće moći zaobići. Nije, istodobno, isključen angažman ni kojeg istinskog pojačanja poput nedavno Leonarde Balog, a sada Monike Conjar, koja bi u Osijek mogla dovesti i zaručnika Kristijana Lovrića, kojeg sam, praktički, doveo na prag Gradskog vrta - u dahu je ispričao čelnik najuspješnijeg slavonsko-baranjskog sportskog kolektiva u kojem vuče ključne poteze već 15 godina. Sljedeći bi trebao biti krupni korak naprijed...

- Neko se vrijeme već razmišlja o fuziji s muškim klubom na čijem je tragu i usmjeravanje Rudeža na Mačkamamu, a takva definitivna formalizacija odnosa bila bi najbolja za sve. Ponajprije za našu školu nogometa, koja bi dobila višestruko bolje radne uvjete tako da bi i priljev regionalne kvalitete bio dinamičniji nego sadašnji, koji nije loš. Brže bi se, nedvojbeno, razvile u okvirima pet natjecateljskih kategorija jer uz seniorsku imamo drugu mladu ekipu te kadetsku, pionirsku i početničku, tako da je u pogonu ukupno stotinjak registriranih igračica. O svima njima brinemo se u okvirima mogućnosti, pri čemu imamo znatnu pomoć grada Osijeka. Sve njih odgovarajuće smjestimo i brinemo o školovanju, pri čemu najdarovitije budu poduprte stipendijama. U tim smo stvarima daleko ispred konkurencije koja će nam, vjerujem, ponovno duže vrijeme gledati u leđa. Nadam se da će i muški klub, NK Osijek, doći na državni tron, što bi bio idealan i posve moguć scenarij - optimizmom je prštao Bodražić, koji potom nije bio najsretniji pitanjem statusa ŽNK-a Osijek u HNS-u te odnosima u krovnoj hrvatskoj nogometnoj kući:

- Ne bih sada ništa rekao o toj temi, a govorit ću, i to puno, kada za to dođe vrijeme. Mislim da smo itekako relevantni za isticanje problematike, a za sve ćemo imati argumentaciju - neodređeno je zaključio Bodražić generalno zadovoljan učinjenim u tekućoj sezoni, čijom je završnicom nabujao optimizam u gradu na Dravi.

Dražen Lekšan
Odlična suradnja sa Šukerom i Meštrovićem
- Izvjesno je da bez potpore s vrha nema napretka ženskog nogometa koji je u eri aktualnog predsjednika HNS-a Davora Šukera načinio više krupnih koraka naprijed, a što se vidi i prema rezultatima svih državnih reprezentacija koji su bolji nego do sada. Posljedica je to ustrojenog i ozbiljnog organiziranog rada. Nadam se da će se nastaviti ta uspješna suradnja sa Šukerom identično kao i s vodećim čovjekom NK Osijek Ivanom Meštrovićem, s kojim trebamo samo formalizirati suradnju jer je ona u praksi više nego zadovoljavajuća - istaknuo je Bojan Bodražić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike