Sport
MARIN JELINIĆ, LIJEVO KRILO NEXE-A

Prvo europski prvak, pa borba za odlazak na Europsko prvenstvo
Objavljeno 14. prosinca, 2019.

Rukometaši NEXE-a u nedjelju će zaključiti osnovni dio SEHA lige, ali i natjecateljsku 2019. godinu. Za kraj godine doista će se dogoditi prava "rukometna poslastica" u Našicama, u nedjelju (od 17 sati) u dvorani OŠ Kralja Tomislava gostovat će aktualni prvak Europe Vardar.


Za dio igrača NEXE-a neće nakon završetka toga susreta i započeti "zimski praznici". Njih petorica i trener Hrvoje Horvat već u utorak, 17. prosinca, morat će se odazvati na početak prve faze priprema za Europsko prvenstvo. Uz vratara Morena Cara, desnih krila Ivana Vide i Frana Milete te naknadno pozvanog Halila Jaganjca, pod budnim okom Line Červara trenirat će i lijevokrilni Marin Jelinić. Njemu se prostor za borbu za mjesto na Europskom prvenstvu otvorilo nakon što se Manuel Štrlek zahvalio na Červarovom pozivu. Stoga, izgledi da se Jelinić nađe u Grazu nisu mali. Posebno što se radi o igraču koji igra u oba smjera, što hrvatski izbornik itekako cijeni.


- Ne bih ulazio zbog čega je Šrlek otkazao, rekao je i sam da će razloge kasnije objasniti. Sigurno je kako je sada otvoreno jedno mjesto, ali imamo na lijevom krilu veliku konkurenciju. Lovro Mihić ima odličnu sezonu u Wisli, tu su iz PPD Zagreba Ravnić te Mandić koji se već dokazao i najbliži je nastupu na EP-u, a po stilu igre nekako njemu i najviše sličim. Znam da mi je prednost igra i u obrani i napadu, ali isto tako trebat će se izboriti za svoje mjesto - pričao je 23-godišnji Metkovčanin koji je prije tri sezone stigao u Našice.


No, prije negoli se odazove Červaru predstoji mu još jedan izazov. Sudar s Vardarom za kraj godine. Za obje momčadi susret neće imati natjecateljski naboj. Pozicije u A skupini već su poznate. Vardar je osigurao prvo mjesto, a NEXE će u doigravanje s pete pozicije.


- Prema kvaliteti Vardar je favorit. Da, nije to momčad koja je osvojila europski naslov, ali momčad koja ima Kristopansa, Dibirova, Atmana, Skubea za veliki je respekt. Nisu dobro krenuli u Ligi prvaka, ali se pomalo dižu. Međutim, znali smo mi i pobijediti Vardar. Pobijedili smo ih i prošle godine. Imamo veliku obvezu prema našim navijačima i veliku želju da godinu zaključimo s jednom velikom pobjedom.


Ipak, ovu polusezonu nećete baš pamtiti po dobrom. Ispadanje iz EHF Kupa i peto mjesto u skupini SEHA lige ispod je postavljenih ciljeva?


- Istina, i predsjednik kluba, ali i mi igrači, željeli smo mnogo više. Dogodile su nam se i ozljede, uzmite samo da nije bilo kompletne vanjske linije Vozaba, Jaganjca i Sršena. Onaj susret s Benficom, valjda što god nam se moglo dogoditi loše, dogodilo se u Lisabonu. Sada nam predstoji doigravanje, vjerojatno susret s Rabotnikom. Zato želimo prvo svladati Vardar, pa onda odraditi kvalitetne pripreme za nastavak sezone.


Vjerujemo da u dijelu tih priprema nećete sudjelovati zbog nastupa na EP-u?
- Uh, i meni je to velika želja i dat ću sve od sebe, pa onda kako izbornik odluči - zaključio je Jelinić.


Krešimir Lacković
PROSLAVA 60 GODINA KLUBA
Nedjeljni susret s Vardarom uklopit će se i u proslavu 60 godina našičkog rukometnog kluba. Nakon susreta svi oni koji su gradili i bili svjedoci građenja klupske povijesti nazočit će na svečanoj večeri u sali Glamour u Našicama.
ČETIRI METKOVČANINA NA ŠIREM POPISU
Marin Jelinić rođen je u Metkoviću, a bez igrača iz doline Neretve ne može se gotovo zamisliti hrvatska reprezentacija. Na širem popisu kandidata za odlazak na EP trenutačno su četvorica. Osim Jelinića tu je i bivši vratar NEXE-a Mate Šunjić, danas član francuskog Ivrya, zatim pivot Ilija Brozović iz njemačkog Hannovera i "zagrebaš" Josip Vekić.

- Možda nas je nekada bilo i više, i to onih standardnih, ali i sada nas je sasvim pristojna brojka - kratko je komentirao Jelinić.
Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike