Osijek
MARTINA KARALIĆ POZIVA:

Ako mogu ja kao mala obrtnica, onda darujte i vi!
Objavljeno 14. prosinca, 2019.
Dio je prihoda od akcije “Uz nas niste sami” namijenjen opremanju Pedijatrije KBC-a Osijek

Osječanka Martina Karalić, vlasnica obrta Boolab prirodna kozmetika, odlučila je jučer sav prihod od prodaje svojih proizvoda toga dana uplatiti za humanitarni projekt “Uz nas niste sami”. Objavila je to na društvenim mrežama i pozvala građane da kupnjom nekoga njezinog proizvoda i sami pomognu koliko mogu.

“Ja sam mali obrtnik, jedina sam zaposlena u svom Boolabu, no svejedno sam odlučila pridonijeti. Ako mogu ja, zamislite koliko bi tek mogli veći od mene. Nažalost, moj je stariji sin Samuel prije pet godina, kada mu je bila samo godina i pol, obolio od autoimune bolesti Kawasakijev sindrom. Ležao je u bolnici, na kardiologiji, mjesec dana jer ta bolest napada krvožilni sustav i srce. U bolničkoj su sobi bili samo dječji kreveti, a on je morao biti u izolaciji. Nije bilo nikakvih uvjeta za roditelje, a ne možeš tako malo dijete ostaviti samo. Cijeli smo dan bili na stolici pokraj njegova kinderbeta, a noću smo ga morali ostavljati. To ne treba preživjeti ni jedno dijete i ni jedan roditelj”, govori o svojem bolnom iskustvu i motivaciji za uključivaje u akciju Martina Karalić.

Stoga poziva sve gospodarstvenike da se io oni uključe, na sebi svojstven način, u humanitarnu akciju, a građane da također pridonesu, primjerice, kupnjom proizvoda i usluga od čije će prodaje prihod biti uplaćen za navedeni humanitarni projekt, ili uplatom na žiroračun akcije.

Naim, HRT, u suradnji s udrugom Smiješak za sve i Savezom društava Naša djeca Hrvatske, ovogodišnju završnu emisiju humanitarnog projekta “Uz nas niste sami”, koja će biti 15. prosinca na HTV1, posvećuje djeci kojoj je potrebno osigurati dugotrajno liječenje u KBC-u Osijek i KBC-u Rijeka te odraslima s teškoćama kretanja i intelektualnim teškoćama, koji borave u Centru za rehabilitaciju Stančić. Cilj je humanitarnog projekta podići svijest javnosti o potrebama djece na dugotrajnom liječenju i potrebama odraslih osoba s invaliditetom koji ne mogu samostalno živjeti te prikupiti donacije, koje će omogućiti bolje uvjete za obje ranjive skupine.

Za realizaciju je oba navedena cilja potrebno 600.000 kuna, te svoj doprinos možete dati uplatom na žiroračun HR35 2340 0091 5110 41446 ili pozivom na humanitarni broj telefona: 060 9006. Humanitarna akcija traje do 31. siječnja 2020., a cijena poziva iznosi 6,25 kuna (PDV uključen).

U Hrvatskoj, prema procjenama stručnjaka, oko 1300 djece na godinu ima potrebu za palijativnom pedijatrijskom skrbi, odnosno dugotrajnim liječenjem.

Ivana Rab Guljaš
OPREMA KOJA SE ŽELI NABAVITI KBC-ima
AKcijom se želi nabaviti sljedeća oprema za sobu/prostor prilagođen djetetu na palijativnoj skrbi: komplet za terapiju kisikom, fotelje na razvlačenje, bolnički krevet za intenzivnu njegu, invalidska kolica, aspirator, infusomat, pulsnioksimetar, ručni masažer, računalo, didaktičke igre, digitalni tlakomjer, stolci, stolić. Uz opremanje, pokrenut će se i osnaživanje zdravstvenih djelatnika za pružanje suvremene palijativne pedijatrijske skrbi. Takva skrb unaprjeđuje narušenu kvalitetu života djeteta i njegove obitelji. Opremanjem prostora u KBC-u Osijek i KBC-u Rijeka omogućit će se kvalitetnija palijativna pedijatrijska skrb, a time i unaprijediti život najmlađih kojima je takva skrb potrebna.
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike