Regija
"SIGURNIM KORAKOM DO VLASTITOG POSLA"

Za poduzetnike početnike 800.000 kuna potpora
Objavljeno 13. prosinca, 2019.
VUKOVAR


U okviru projekta "Sigurnim korakom do vlastitog posla" u prostorijama Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije (RA VSŽ), uime Lokalnog partnerstva za zapošljavanje VSŽ (LPZ VSŽ), održana je Konferencija o uručivanju potvrda o dodjeli potpora male vrijednosti, a koje je dobilo deset poduzetnika početnika, u pojedinačnom iznosu od 80.000 kuna nepovratnih sredstava.


Kao partneri na projektu sudjeluju i HGK - Županijska komora Vukovar, lokalne razvojne agencije (Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o., Razvojna agencija Vukovar VURA d.o.o. i Lokalna agencija za razvoj VJEVERICA d.o.o. i područni uredi HZZ-a Vinkovci i Vukovar. Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić istaknuo je kako je riječ o projektu kojemu je rezultat hvalevrijedan doprinos zapošljavanju nezaposlenih osoba s tržišta rada. Ravnatelj RA VSŽ Ilija Cota kazao je kako je svrha projekta ostvariti ciljeve provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Vukovarsko-srijemske županije 2020. povećanjem mogućnosti za zapošljavanje najranjivijih skupina. Kako je rečeno, uz pomoć dodijeljenih potpora, projektom je od srpnja ove godine deset nezaposlenih osoba pokrenulo vlastiti posao, što je važan rezultat koji priodonosi i gospodarskom razvoju županije.
Potpore su dobile različite djelatnosti od frizerskog obrta, ugostiteljskih djelatnosti, obrta za dizajn, obrta za usluge, proizvodnje igara i igračaka, obrt za iznajmljivanje nekretnina, obrt za računalne djelatnosti, računalno programiranje i digitalni marketing. S.B.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana