Regija
NA TRGU POČEO ĐAKOVAČKI ADVENTSKI SAJAM I KLIZANJE

Djeca ukrasila borove i zaplesala
Objavljeno 14. prosinca, 2019.
ĐAKOVO


Program Adventa u Đakovu - Čaroliji nema kraja na adventu đakovačkog zavičaja, nastavljen je jučer na Strossmayerovu trgu otvorenjem Adventskog sajma i nove sezone klizanja. Paralelno s tim, djeca iz svih dječjih vrtića s područja grada s gradonačelnikom Marinom Mandarićem okitila su božićne borove. Nakon što su ih ukrasili božićnim ukrasima koje su sami izradili, mališani su napravili krug oko adventskog vijenca na Trgu i zaplesali uz taktove božićnih pjesama.


U dijelu tipiziranih drvenih kućica sajamski izlagači prodaju med, rukotvorine, suhomesnate proizvode, kuhano vino, craft pivo..., a drugi je dio kućica za udruge, humanitarne svrhe i slično. Adventski sajam trajat će do 31. prosinca, a klizališna sezona do 12. siječnja. Večernji sati na Strossmayerovu trgu rezervirani su za glazbeni program, koncerte niza poznatih imena raznih glazbenih izričaja. Dio Adventa u Đakovu su i vožnje fijakerom Ergele Đakovo, dnevne i posebno atraktivne noćne. Jučer je počeo i dvodnevni program Duvanjskog adventa u Đakovu, danas je u zatvorenoj jahaonici Ergele Božićni bal lipicanaca - ove godine bajkovite Vilinske priče, a u nedjelju stiže Betlehemsko svjetlo u katedralu. Na sam Badnjak na Trgu će biti žive jaslice, održat će se izložbe, književne i poetske večeri te sportski programi, poput Adventske utrke sa 400 sudionika.
Prema riječima direktorice Turističke zajednice grada Đakova Marije Burek, adventskim programom prođe čak 15.000 osoba. S.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike