Regija
ŽUPANJA DOBIVA NOVU ODLUKU O UGOSTITELJSKOJ DJELATNOSTI

U određene dane moguće duže radno vrijeme i živa glazba na terasama kafića
Objavljeno 14. prosinca, 2019.
ŽUPANJA

Nakon pokretanja inicijative od strane ugostitelja i dijela gradskih vijećnika s ciljem poboljšanja ugostiteljskih sadržaja u gradu, Gradsko vijeće Županje u ponedjeljak će donijeti novu Odluku o ugostiteljskoj djelatnosti.

Mijenjaju se odredbe koje se odnose na mogućnost organiziranja izvođenja žive glazbe na terasama ugostiteljskih objekata i odredbe o produženju radnog vremena, uz taksativno navođenje dana kada ugostiteljski objekti mogu raditi duže.

- Dopuštenje ugostiteljima za izvođenje žive glazbe na otvorenom prostoru ne znači kršenje propisa o zaštiti od buke, jer se u odluci izričito navodi kako su ugostitelji dužni poštovati pravila zaštite od buke u sredini u kojoj ljudi rade i borave - pojašnjava Josip Niolozo, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada. Napominje da gradonačelnik ima mogućnost na temelju predstavki građana, policijskih, ili inspekcijskih izvješća, pojedinim ugostiteljima skratiti radno vrijeme ako učestalo krše odredbe ove odluke. Restorani i barovi mogu raditi u produženom radnom vremenu u dane vikenda (petak/subota, subota/nedjelja), dan uoči blagdana ili državnog praznika, i na sam dan blagdana ili državnog praznika, ako iza njega ne slijedi radni dan, najdulje do dva sata iza ponoći. Do 4 sata poslije ponoći mogu raditi na dan 28. i 29. kolovoza (u povodu Dana grada), na dan uoči i u vrijeme Božićnih blagdana (24. i 25. prosinca), i na dan uoči Nove godine (31. prosinca), na dane održavanja manifestacija pod pokroviteljstvom Grada ili TZ-a, na prostoru na kojem se održava manifestacija, a vezano uz program manifestacije. Terase mogu raditi do 24 sata, a u slučaju produženog radnog vremena do dva sata iza ponoći, a upotreba elektroakustičkih i akustičkih uređaja te izvođenje žive glazbe dopuštena je do 24 sata. A obveza je ugostitelja pridržavati se svih potrebnih mjera kako ne bi došlo do remećenja javnog reda i mira te uz ispunjavanje uvjeta iz Zakona o zaštiti od buke i postojećeg pravilnika.

Odluka je prošla javno savjetovanje, zaprimljena je jedna primjedba stanara stambeno-poslovnog objekta u Velikom kraju 46, koji su se usprotivili njenom donošenju. Primjedba je razmotrena i nije prihvaćena, uz pojašnjenje da je akt koji se donosi sukladan propisima.

Ugostitelji u Županji pozdravljaju odluku i smatraju da ju je trebalo i ranije donijeti, jer je takva praksa već odavno i u drugim gradovima.
M.Lešić Omerović
Cilj donošenja akta jest poboljšanje ugostiteljskih sadržaja u Županji, jer je takva praksa i u drugim gradovima
Možda ste propustili...

NAJVEĆI PROJEKT VODNOKOMUNALNE INFRASTRUKTURE

Grad Virovitica bit će potpuno opremljen sustavom odvodnje

PROCJENA ŠTETA OD PRIRODNIH NEPOGODA

Bit će upućen zahtjev Županiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIROVITICA

U tijeku je orezivanje

2

NAKON PRVE FAZE PROJEKTA ‘’NAUČI ME I USPJET ĆU!’’

Radionice oduševile sve korisnike

3

U “SOČKI”

Volonteri prošli
edukaciju o načinu rada