Regija
(NE)PRIJAVLJENA IMOVINA

Pokrenut postupak: Ana Brajnović je u sukobu interesa?
Objavljeno 14. prosinca, 2019.
Povjerenstvo tvrdi da nije prijavljena plaća profesionalne dogradonačelnice od 11.133 kune neto
VALPOVO



Nedugo nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u dva navrata pokrenulo postupak protiv gradonačelnika Valpova Matka Šutala, isto tijelo nedavno je pokrenulo i postupak protiv još jedne gradske dužnosnice – zamjenice gradonačelnika, Ane Brajnović.


U objavi Povjerenstva navedeno je da je Odluka o pokretanju postupka pokrenuta zbog nesklada između imovine prijavljene u izvješćima o imovinskom stanju dužnosnika prilikom stupanja na dužnost i promjene radnog statusa. Postupak je iniciran neanonimnom prijavom u kojoj se navodi kako je zamjenica Ana Brajnović prijavila Povjerenstvu da dužnost obnaša kao volonterka, iako je od kolovoza 2017. godine obnaša profesionalno.


U dokumentu, između ostalog, obrazlažu kako je Povjerenstvu 4. srpnja 2017. u izvješću o imovinskom stanju Brajnović u povodu stupanja na dužnost navela kako dužnost zamjenice gradonačelnika Valpova obnaša volonterski, dok je u rubrici "Primanja na mjesečnoj razini od dužnosti za koju se podnosi izvješće o imovinskom stanju" navela kako prima volontersku naknadu u iznosu od 2000 kuna, za koju je Povjerenstvo utvrdilo da ju nikada nije primala. O svemu se očitovao i Grad Valpovo dokumentacijom iz koje je razvidno kako je Ani Brajnović 21. rujna 2017. godine isplaćena plaća za kolovoz u bruto-iznosu 15.264,64 kuna, odnosno 11.133,00 kuna neto, te da joj je ista plaća isplaćivana i za sljedeće mjesece. Grad Valpovo je pak na dodatno traženje Povjerenstva dostavio očitovanje u kojem se navodi kako je Ana Brajnović na dužnost zamjenice gradonačelnika stupila 9. lipnja 2017. te da je istog dana Grad Valpovo donio Odluku kako će Ana Brajnović dužnost obnašati profesionalno, a da je nakon uručenja te Odluke Brajnović predala izjavu Gradu da će dužnost ipak obnašati volonterski, zbog čega je došlo do nepodudaranja. Dana 26. srpnja 2017. pisano je obavijestila Grad Valpovo da će dužnost počevši od 1. kolovoza obnašati profesionalno. Povjerenstvo ističe kako su rješenja pročelnika za gospodarstvo i društvene djelatnosti od 9. lipnja i 28. kolovoza 2017. službeni dokumenti Grada Valpova te se navodi dužnosnice kako je u njima napisano nešto pogrešno ne mogu prihvatiti. Također, Brajnović nije dostavila ni dokaz da je njezina Izjava od 9. lipnja zaprimljena u Gradu te da je po njoj postupljeno.
Objašnjenje novonastale situacije od zamjenice Brajnović na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća Valpova zatražio je i predsjednik Gradskog vijeća Dejan Pisačić (HDZ), a Ana Brajnović je poručila kako je postupak Povjerenstva još uvijek u tijeku.


Lidija Aničić
Povjerenstvo je utvrdilo da volontersku naknadu u iznosu od 2000 kuna Brajnović nije primala
Pogrešno napisano Rješenje Grada?
"Mogu samo reći da je Povjerenstvo utvrdilo da postoji nesklad između onoga što sam prijavila u imovinskoj kartici i Rješenja koje mi je napisano kada sam stupila na dužnost", kazala je Brajnović. "Tadašnji pročelnik za gospodarstvo greškom je napisao da ću dužnost obavljati profesionalno, a ja sam prva dva mjeseca dužnost obavljala volonterski, za što sam imala pravo primati naknade kojih sam se odrekla budući da sam tada još uvijek bila zaposlenica Centra za socijalnu skrb Valpovo", odgovorila je zamjenica Brajnović poručivši da se predmet može vidjeti jer je javan.
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike